DVD Review: L.O.T.R.: The Two Towers

Het artwork

Het eerste wat je te zien krijgt tijdens aanschaf van deze DVD is natuurlijk de doos zelf. Deze lijkt veel op zijn voorganger (The Fellowship of the Ring) met uitzondering van de kleur en titel. Zodra je de DVDs uit de doos haalt zie je dat het de makers van deze box wederom is gelukt om er een kunstwerk van te maken. De schetsen van de verschillende locaties waar de film zich afspeelt nodigen uit tot kijken.


Het enige minpuntje vind ik het blaadje wat achter op de box is geplakt, met twee ronde stickertjes. Bij deel één zat dit los achter het plastic, maar omdat alle winkels de discs uit de verpakking halen heeft men kennelijk besloten dit losse velletje vast te plakken. Gelukkig is de kwaliteit van de sticker dusdanig dat je deze makkelijk loskrijgt maar toch, je zult je dag niet hebben en de kartonnen box beschadigen....

De inhoud

Wat is nu het belangrijkste verschil tussen deze extended editie en de normale 2-disc editie? Nou, om te beginnen het aantal discs, in deze versie is de film verdeeld over twee discs en zijn er nog twee extra discs toegevoegd met bonus materiaal (o.a. acht documentaires en 300 afbeeldingen met audiocommentaar).


De reden dat de film van één naar twee discs is gegroeid, is dat er 42 minuten aan nieuwe en uitgebreide scènes zijn toegevoegd door regisseur Peter Jackson. Hierdoor komt de totale lengte van de film op ongeveer 214 minuten.

Maar goed, genoeg over de statistieken. DVD speler aan en kijken maar, ik heb een lange zit voor de boeg!!