Beautynieuws December 2003

Stralende make-up
De laatste weken van het jaar zijn bij uitstek geschikt om eens flink uit te pakken qua make-up. Dus kom maar op met die kleurtjes en glitters!


Een mooie glimmende koffer, vol met allerlei soorten make-up, van goede kwaliteit en in moderne kleuren en verpakkingen. Voor make-upfreaks als ik een ware droom... Concepts of Beauty (CoB) heeft zo'n koffer, en wat je op de foto uitgestald ziet, is slechts een hele kleine greep uit de inhoud. Ook leuk om cadeau te geven! CoB wordt verkocht bij verschillende drogisterij-en- parfumerieketens en bij V&D. Wil je dat je lippen er ook in de winter, wanneer de kans op kloofjes en velletjes groot is, verzorgd uitzien? Dr. Swaab heeft twee nieuwe Lipcare sticks ontwikkeld, die je lippen beschermen en herstellen. Kies je voor de oranje Vitamin Lipcare, die lekker fruitig ruikt, of juist voor de groene Herbal Lipcare, met kamille, aloë, echinacea, jojoba en eucalyptus? Welke je ook kiest, handig om te weten is dat de sticks hittebestendig zijn: tot 40 graden Celsius smelten ze niet. Handig als je de zon opzoekt! Zoek je wat nieuwe kleuren oogschaduw? Boots 17 heeft leuke doosjes met verschillende op elkaar afgestemde tinten. Heftig blauw, of toch liever beige en roze? Voor de finishing touch tenslotte is Eclat d'Etoiles van T. le Clerq perfect geschikt. Handige strooidoosjes met poeder in zilver of goud, wat je kan gebruiken voor accenten op je gezicht, maar bijvoorbeeld ook kan mengen met wat bodylotion, om zo heel je lichaam te laten glitteren!

Alhoewel glitteren helemaal hot is, geldt dat niet voor glimmen. Heb je dus last van een vette huid zorg dan voor een poeder dat je huid egaliseert, zodat je glitters juist extra opvallen!


Bovenin op de foto zie je twee producten van Maybelline: Pure Powder, luchtig poeder wat lang blijft zitten en de huid niet uitdroogt, en Ever Fresh Compact, eveneens langhoudend, voor als je net iets dekkender dan een poeder zoekt. Hieronder staan twee producten van T. le Clerq, waarvan je je bij de meest linker misschien afvraagt of dat nou echt geel poeder is wat je ziet. Inderdaad, het is geel poeder, Poudre Banane Dorée om precies te zijn, en nee, je gaat er niet geel van zien, maar krijgt er wel een gezonde, glitterende huid van. Durf je het toch niet aan? Kies dan voor een tint die je gewend bent, zoals Chair Ocré. Deze tint, en vele anderen, zoals de Banane-tint, zijn sinds kort verkrijgbaar in een mooie, zeer luxe reisverpakking, die het ook goed doet op de slaapkamer. Met de highlighter van Yves Rocher Yria, tenslotte, breng je accenten aan op die delen van je gezicht die dat goed kunnen gebruiken. Wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon, wat natuurlijk erg handig is als het eerste kerstdag wat laat wordt, en je de volgende ochtend aan het ontbijt bij je familie wordt verwacht....

Ook je nagels delen in de feestvreugde. Kies je voor knalrood of toch voor feestelijke glittertjes? Nagellak staat natuurlijk veel mooier op goed onderhouden nagels. Gebruik daarom regelmatig bijvoorbeeld een nagelverharder, wat nagelriemolie (veelal verkrijgbaar in handige stift) en nail whitener.

Van links naar rechts: vier producten uit de nieuwe Etos Nagelverzorgingslijn, fotoboekje van Silly Gifts, rode nagellak van Lancôme (kleur 115) en glitternaggelak in gouden of zilveren variant van T. le Clerc.

Last-minute cadeaus
Ai, het is al 23 december, en nog steeds heb je je kerstcadeaus niet in huis! Geen stress, we hebben wat last-minute tips.

Een geurtje doet het altijd goed. Yves Rocher heeft een heerlijke lavendelgeur, Pur Desir de Lavande. Om via internet of post te bestellen ben je op zijn zachtst gezegd aan de late kant, maar Yves Rocher heeft door het hele land ook eigen winkels waar je terecht kan. Een lekkere geur voor mannen is de nieuwste creatie van Dunhill, in een leuke robuuste flacon. De hertenkop-kandelaar is van Silly Gifts.



Naast bovengenoemde geuren vind je in de parfumerie natuurlijk nog veel meer nieuwe, of juist klassieke geuren. We zetten er een paar op een rijtje (klik op de onderstreepte tekst voor een foto):
De nieuwste damesgeur van Boss heet Boss Intense, een warm sensueel parfum met vanille, orchidee, amber en muskus. Lancôme heeft een nieuwe geur: Attraction. Een stralende geur, met bloemen en hout, die op en top vrouwelijk is. Een andere geur van Lancôme is sinds de introductie enkele jaren geleden eigenlijk al een klassieker: Miracle, speciaal voor de feestdagen in een feestelijke verpakking. Wist je dat er ook een variant is voor heren? Deze zit tijdens de feestdagen in een verpakking met enkele producten uit de verzorgingslijn speciaal voor mannen, Lancôme Homme. Wil je eens iets anders geven dan een geurtje? Clinique stelde een leuke make-upset samen.

Gaat het je echt niet meer lukken om op tijd aan kerstcadeaus te komen? Dan koop je toch gewoon iets voor oud en nieuw! Deze knalroze koekoeksklok van Silly Gifts bijvoorbeeld is ook meteen leuk om op oudjaarsavond te gebruiken! En ga je tijdens oud en nieuw bij iemand op bezoek die ook voor je gaat koken? Neem dan dit leuke 'Have a Nice Dinner' setje van Rituals mee. Kleine geurige handdoekjes die je met warm water kan overgieten, zodat iedereen op gepaste wijze de handen kan schoonmaken na het eten.