CD Review: Hind - Around The World

Idols, het programma waarin zingend en krijsend Nederland auditie kon doen om popidool te worden, was zeker niet het begin voor de achttienjarige Hind Laroussi. Waar gelukszoekers in het programma te horen kregen dat ze niet in de wieg gelegd waren voor het avontuur, was het deze Goudse van Marokkaanse afkomst die de jury wél plat kreeg.

Maar het was niet de eerste keer dat ze bewees dat ze kan zingen. Op twaalfjarige leeftijd stond ze voor het eerst op het podium voor publiek te zingen. Hind had de smaak te pakken! Na talloze optredens op muziek- en ouderavonden en zelfs optredens in de Goudse schouwburg, werd ze uiteindelijk ontdekt. Op zestienjarige leeftijd kreeg ze een uitnodiging om op te treden op de TMF-Dancemasters Party of the Year in Duitsland, wat weer een rol opleverde in “Tracks”, een theatervoorstelling. Haar muzikale carrière zette zich steeds sneller voort. In 2002 deed ze mee aan landelijke TV-finale van de Soundmixshow met een vertolking van Vanessa Williams.


Toen kwam Idols. Met vertolkingen van Diana Ross (Upside down), Do (Heaven) en zelfs Robbie Williams (Feel) rende ze met een enorme vaart richting de finale. De favoriet met een daverend vocaal talent werd echter onder minutenlang boegeroep vlak voor de finale naar huis gestuurd. Het werd even stil rond Hind: behalve de schaarse optredens, zoals op de Uitmarkt of bij tvprogramma’s als Life & Cooking, hoorden we niks. En nu is ze terug, om ons mee te nemen op een Oosterse reis door haar vocale talenten!