Game Review: Need For Speed Underground

Tune it up baby!
Eén van de meest belangrijke dingen in Need for speed underground, is het tunen van je auto. Er zijn in dit deel zoveel mogelijkheden om je auto de meest mooiste en snelste van alle auto's te maken. Je kan het zo gek niet verzinnen of het is te veranderen, bumpers, deuren, motorkap, lampen, banden en nog veel meer.
Alle uitbreidingen in het spel zijn merken die ook echt bestaan. De merken die onder andere aanwezig zijn: AEM Inc., Audiobahn®, Bilstein®, Dazz Motorsport, DC Sports, Eibach®, Enkei, GReddy Performance Products Inc., HKS®, Holley®, Injen(tm), Jackson Racing, MOMO, Neuspeed®, Nitrous Express Inc., O.Z®, PIAA, Skunk2 Racing, Sparco®, StreetGlow®, en Turbonetics Inc. EA heeft dus weer flink de portemonnee open moeten trekken denk ik voor de licenties, maar dit komt het spel zeker ten goede. Ook de auto's in het spel zelf zijn de meest voorkomende getunede auto's die je tegen komt op de weg. Met auto's als Mitsubishi, Toyota, Subaru, Volkswagen, Peugeot en nog veel meer is er dus keus genoeg in dit nieuwe deel.Underground!
Dit is het onderdeel, van de nieuwe versie, waar het allemaal om draait. Je begint als een simpele ziel, met een standaard auto. En door te winnen verdien je geld en gaat je reputatie omhoog. Je reputatie is zeer belangrijk in dit spel, want iedere keer als je de reputatie meter vol hebt, krijg je nieuwe extra's om je auto uit te bouwen. En door je auto uit te bouwen gaat hij sneller, of zul je meer reputatiepunten krijgen. Er zijn in de Underground modus verschillende race opties. Je hebt uiteraard de gewone race waarbij het erom draait wie, na een x aantal rondjes, als eerste over de streep komt. Knock-out spreekt voor zich denk ik. Elke ronde valt diegene die als laatst over de streep komt af, tot er een winnaar is.
De modus drift is een kwestie van je remmen goed onder controle hebben. Hoe meer je slipt, zonder te langzaam te gaan of de kant te raken, hoe meer punten je krijgt voor je drift. Als laatste zijn er ook nog de Drag races, waarbij je over een lang recht stuk, moet proberen je tegenstanders af te troeven. Het leuke van deze optie is dat het niet alleen stomweg gassen is, je bent namelijk verplicht handmatig te schakelen. Hoe perfecter jij schakelt, hoe sneller je zult zijn in de race. In Underground heb je in totaal 111 dingen die je moet halen, genoeg speelplezier dus.