Game Review: Bomberman Kart

Gameplay

Eigenlijk is de gameplay in één woord samen te vatten: Saai. Het spel is enorm traag, totaal geen gevoel van snelheid. Het gas geven gebeurt analoog, dus je kan harder en zachter rijden, maar zelfs op volle snelheid lijkt het alsof je 10 km/h rijdt. Er gebeurt verder ook niet veel tijdens het rijden, er is geen interactie met de achtergronden en de items die je kan gebruiken zijn over het algemeen nutteloos omdat er werkelijk niets raak is. Op de één of andere manier kun jijzelf alles ontwijken en ook de computer tegenstanders weten alles te ontwijken. Erg geloofwaardig is het dus niet.

Speel mogelijkheden

De vele spelmodi in de game kunnen het spel ook niet redden. Je hebt twee hoofdmodi: Karten en Bomberman. De laatste spreekt voor zich; de originele Bomberman game. Dit is eigenlijk nog het leukste op de cd.

Het kart onderdeel bestaat uit de volgende mogelijkheden:

Grand Prix, standaard spel mode, probeer over 4 races als eerste te eindigen.
Time Attack, probeer je records te verbreken.
Speed Race, gewone races met turbo boosts op de baan.
Battle Race, gewone races met items om je tegenstanders onderuit te schieten.
Challenge Game, speel één van de twaalf minigames.

Deze laatste is best leuk, maar totaal niet origineel. Alle minigames heb je al weleens ergens anders gezien. Al deze modi zijn uiteraard ook met meerdere spelers te spelen en dat maakt het wel wat leuker, maar je blijft het gevoel van snelheid missen en je hebt het allemaal al eens gespeeld.

Conclusie

Helaas dus geen Mario Kart killer. Het wachten blijft op een echte leuke (party) kart game voor de PS2. Je hoeft het spel ook niet te kopen voor de Bomberman game die erin zit. Bomberman is namelijk al voor elke denkbare console uitgekomen en je zal hem waarschijnlijk al in je bezit hebben. Erg jammer allemaal dus, aangezien Mario bewezen heeft dat karten wel degelijk erg leuk kan zijn! Bomberman heeft het helaas niet in zich.

Bomberman Kart krijgt van mij een 5.


Bomberman Kart
PluspuntenMinpunten
  • Originele Bomberman
  • Gezoem van de motors
  • Geen snelheidsgevoel
  • Grafisch
    Geluid
    Speelbaarheid
    Levensduur
    Eindscore5


    Kom ook eens in het Playstation 2 Topic meediscussiëren over de game.