Gadget Review: Kameleon Remote

Een afstandsbediening voor de televisie, voor de videorecorder, voor de DVD-speler, voor de decoder en ook nog eentje voor de audioset. Wie een avondje thuis op de bank doorbrengt heeft al snel een uitgebreide verzameling afstandsbedieningen naast zich op de bank liggen. En dit is helemaal niet nodig, met behulp van één universele afstandsbediening kan je alle apparaten bedienen. Nu zijn er natuurlijk meerdere universele afstandsbedieningen verkrijgbaar, maar geen één zo flitsend als de Kameleon Remote.



De Kameleon 6 in 1 is een universele afstandsbediening die je TV en alles eromheen kan bedienen via één touchscreen display. Vooral gadgetliefhebbers zullen worden aangesproken door het uiterlijk. Ingebouwde bewegingssensoren activeren de Kameleon als je deze oppakt. Het helderblauwe touchscreen scherm springt aan en de afstandsbediening is direct klaar voor gebruik.

Door een keuze te maken uit een reeks iconen voor onder andere TV, DVD, VCR, CD, audio en satelliet kun je selecteren welk apparaat je wilt bedienen. Knoppen die je niet gebruikt op dat moment verdwijnen, zodat alleen de relevantie opties nog oplichten. Dus bij de televisie stand verdwijnen bijvoorbeeld de video knoppen. Animaties zoals die van een draaiende CD en een bewegend televisiescherm maken het geheel nog flitsender.



Het inprogrammeren van de Kameleon is eenvoudig. Eenmalig geef je aan welke merken apparatuur bediend moeten worden. De fabrikant van de Kameleon heeft één van de grootste infrarood-signaal databases ter wereld. Wanneer er een nieuw audio/video apparaat wordt gelanceerd, wordt deze direct toegevoegd aan de database. Dit zorgt ervoor dat de Kameleon de laatste afstandsbediening is die je koopt. Door middel van het ingebouwde modem kun je nieuwe device codes downloaden via je telefoon, of via Internet. Je geeft op de site van de Kameleon aan welk apparaat je wilt toevoegen, waarna wordt gevraagd of je de afstandsbediening bij je computerboxen wilt houden. Er komt dan een soort gekraak uit je boxen, waarna de Kameleon een paar keer knippert. Je nieuwe top-of-the-line DVD speler is toegevoegd.

Voor meer informatie kijk op de website van de Gadget Company