Party Review: Qlimax

Wat is Qlimax?

Qlimax is een feest dat alweer voor de negende maal werd georganiseerd door Q-Dance. In het Gelredome in Arnhem, een meer dan prima party locatie moet ik zeggen, zou een groot aantal DJ's hun opwachting maken. Bas & Ram, Kai Tracid, The Prophet, Max B. Grant, DJ Luna, Pavo, Deepack, Daniele Mondello, Technoboy en Promo.


Promo besloot echter een paar dagen voor het feest om af te zeggen. Promo zegt dat hij maar 30 minuten mocht draaien en dat Q-Dance wellicht bang was dat zijn stijl te hard was voor Qlimax, Q-Dance zegt dat Promo de 45 minuten te kort vond. Hoe dan ook, gelukkig vonden Bass D & King Matthew het wel de moeite waard en zouden zij zorgen voor een passende afsluiting.


Ik zei het hierboven al, het Gelredome blijkt een prima feestlocatie. Eerder was ik er te gast voor TiŽsto In Concert en ook afgelopen weekend bleek dit weer. Niet in de laatste plaats door de uitstekende organisatie van Q-Dance. Niet alleen de oren hadden een feestje, ook aan het uiterlijk van het feest was heel veel aandacht besteed. Het Gelredome zag er dan ook schitterend uit, met veel licht. Veel lasers, vlammen en vuurwerk, prachtig om te zien!

V.I.P.!

De echte partygangers hadden natuurlijk gezorgd voor een VIP kaartje voor Qlimax. Bij de aparte ingang stond dan champagne klaar, kon je je jas gratis ophangen bij de garderobe in de VIP room en zouden een aantal DJ's diezelfde VIP opleuken met een portie goede muziek. Daarnaast krijgen alle VIPs de DVD van Qlimax thuisgestuurd, zodra deze uit is uiteraard.


FOK! dook uiteraard de VIP room in, ik moet zeggen dat het VIP leven mij wel bevalt. De aparte ingang is een stuk rustiger, dat geldt vast ook voor de garderobe en lang wachten op je drinken was er in de VIP room zeker niet bij. Nu heb ik overigens ook in de zaal nooit echt lang hoeven wachten, maar toch!


De DJ's draaiden prima muziek, iets rustiger dan in het stadion zelf maar hele harde muziek paste er ook niet echt. De heerlijke ligbanken deden hun werk ook prima voor de vermoeide lichamen van vele partygangers. Wilde je even uitrusten maar niets van het feest zelf missen, dan liet je je gewoon in een leren klapstoel in het stadion zakken, handjes in de lucht en doorfeesten maar!