Game Review: Nintendo GameBoy Player

De installatie is heel eenvoudig: je haalt onderuit je Cube een klepje weg (het klepje dat de HighSpeed Data poort beschermt) en daar klik je de GBA Player in. Hierna draai je de 2 schroeven vast (niet te vast, want het blijft plastic uiteraard) en je bent klaar. Dit is pas echt Plug and Play !



Om vervolgens een spel te spelen stop je de bijgeleverde bootdisc in de Cube, je stopt het spel, met het etiket naar beneden, erin en je zet de Cube aan. Nu zie je in plaats van het standaard GameCube introotje de GameBoy Advance intro en de bijbehorende geluidjes. Vervolgens kun je gaan spelen, zonder dat je ook maar iets hoeft in te stellen.

Dat je niets in hoeft te stellen wil trouwens niet zeggen dat je niets in kan stellen, er zijn tal van opties. Naast het veranderen van de rand om het speelveld (van standaard GBA paars tot jungle motief) en de knoppen-instellingen kan je ook een filter instellen om de weergave wat te verbeteren. Er schijnen namelijk wat spellen te zijn die, bij druk bewegende beelden, een trillend beeld geven in volledig beeldformaat. Hier heb ik nog niets van gemerkt, maar mocht het voorkomen, dan kan er dus iets aan gedaan worden. Een optie die vooral handig is voor ouders met (kleine) kinderen is, dat er een timer ingesteld kan worden zodat er een waarschuwing komt als de tijd verstreken is.