Musical Review: Mamma Mia


Het verhaal begint op een klein Grieks eiland. Donna (Simone Kleinsma) heeft daar al 20 jaar een taveerne. Dochter Sophie (Celine Pursell) staat op het punt om te gaan trouwen met haar grote liefde Sky (Oren Schrijver). Sophie is opgegroeid met alleen haar moeder en weet niet wie haar vader is. In het dagboek van haar moeder Donna ontdekt Sophie dat ze drie mogelijke vaders heeft.

Ze stuurt de drie mannen een uitnodiging voor haar bruiloft zonder dat haar moeder er iets van weet. De mannen denken allen dat hun jeugdliefde Donna ze uitgenodigd heeft. Wie moet Sophie op de grote dag nu weggeven aan het altaar? Is het Bart (Filip Bolluyt), de stoere avonturier? Of is het Harrie (John van Eerd), de sullige nerd? Of is het dan toch Sam (Hajo Bruins), de grote liefde van Donna?



Daarnaast komen ook Donna's beste vriendinnen van vroeger, Roos (Doris Baaten) en Tanja (Ellen Evers), langs om herinneringen op te halen aan de tijd van Donna and the Dynamo's. De Nederlandse versie van Mamma Mia met maar liefst 22 ABBA-Hits waaronder 'Dancing Queen', 'The Winner Takes It All' en natuurlijk 'Mamma Mia' is te zien in het Beatrix Theater te Utrecht. Voor meer informatie kijk op de Mamma Mia website.