Interview: Evanescence

Waarom draag je zwarte kleding en geen rode bijvoorbeeld?

Zwart is gewoon mijn favoriete kleur, ik draag het al sinds ik 13 ben. Het slankt ook af, dus het heeft ook zijn voordelen.

Dan kun je toch beter strepen dragen?

*lacht* Inderdaad, maar dat zou er een beetje vreemd uitzien, niet?

Op welke politieke partij heb je bij de afgelopen verkiezingen gestemd?

Ik wil daar liever geen uitspraken over doen. Het enige wat ik er over kwijt wil is dat ook al heb je niet op Bush gestemd of ben je het gewoon niet met hem eens, hij is wel de leider van de vrije wereld en als hij een beslissing neemt moet je hem daarin te steunen. Als je het er niet mee eens bent dien je gewoon je mond te houden.

Het gerucht ging rond dat Within Temptation de support act zou zijn maar dat jullie management dat niet wilde. Wat is daarvan waar?

Dat hele gerucht is niet waar. We hebben ze pas geleden ontdekt en we vonden het een leuk idee om op tour te gaan met bands die een beetje in hetzelfde straatje zitten als wij. Misschien komt daar dat gerucht vandaan. Voor deze tour hebben we echter besloten twee bevriende bands mee te nemen die wij wat bekendheid in Europa willen geven.


Wiens beslissing was het om Paul McCoy op 'Bring Me To Life' mee te laten doen?

Het is puur gedaan voor de soundtrack van 'DareDevil'. De film had zoiets nodig op dat punt en wij vonden het er wel bij passen. Daarom is diezelfde versie ook op ons album terug te vinden, we wilden geen verwarring zaaien onder de fans.

Wordt jullie vorige album 'Origin' opnieuw uitgebracht in de toekomst?

Nee, het is niet echt een album te noemen. Wij beschouwen het als een demo en daarom zullen wij 'Origin' niet meer uitbrengen. Mede daarom wordt 'Fallen' ons debuutalbum genoemd. Het is de eerste officiële plaat van ons.

Wat vind je ervan dat je in het gothic-hokje geplaatst wordt alleen maar vanwege het feit dat jullie een zangeres hebben?

Je kunt ons niet echt gothic noemen. Mensen moeten echter voor zichzelf dingen in hokjes delen om ze te kunnen begrijpen. En vooral mensen in Europa plaatsen alles wat donker gestemd is in het gothic-hokje, ook vanwege het feit dat wij een zangeres hebben. Mij maakt het niet uit in welk hokje wij gestopt worden, zolang ze er maar naar luisteren vind ik alles best.