Film Review: Secondhand Lions

Walter (Haley Joel Osment) wordt door zijn moeder Mae (Kyra Sedgwick) gedumpt bij zijn twee ooms (Robert Duvall en Michael Caine), en dat is niet voor de gezelligheid. Deze twee ooms zijn volgens de geruchten schatrijk en ook Mae wil maar al te graag een graantje meepikken. Net als ook vele verkopers en andere familieleden. De twee verbitterde excentriekelingen hebben dan ook als favoriete, zo niet enigste, tijdverdrijf deze weg te jagen. Zittend in hun stoel op de veranda, onder het genot van een kruidenbiertje met een shotgun. Een klein jochie kunnen ze daar natuurlijk niet bij gebruiken.

Hub en Garth


Eenzaam gaat Walter die nacht naar zijn kamer, helemaal bovenin het huis. Daar vindt hij een kist volgeplakt met stickers van hotels in de meest exotische landen. Maar daarin zit slechts een foto van een oosterse prinses. Pas als hij naar de foto vraagt, breekt het ijs. Beetje bij beetje komen er verhalen over het leven van de twee ooms in Noord Afrika. Een avontuurlijk leven, vol zwaardgevechten, arabische hengsten en een sprookje. Een sprookje tussen oom Hub en Jasmine, een oosterse prinses. Een leven vol spanning en actie.

Walter


Een leven totaal anders dan hoe de heren nu hun dagen slijten. Met name oom Hub heeft moeite toe te geven aan de ouderdom. Ouderdom betekent dood, rustig aan doen staat voor hem gelijk aan coma en daar wil hij niets van weten. Ze bestellen dan ook een leeuw en een giraf om toch nog een beetje te kunnen jagen. Helaas blijkt deze leeuw een tweedehandsje te zijn, aan het einde van zijn leven. Opgebrand, net als de twee ooms in feite. Maar zodra de moeder van Walter hem weer komt oppikken verandert dat. Net als de oude leeuw die in actie komt om Walter te beschermen, wordt duidelijk dat analoog hieraan de ooms ook weer zin aan hun bestaan kunnen geven.