Special: Roadrage 2003

De DVD staat vol met videoclips van bands die op het label van Roadrunner uitkomen. De recentheid varieert echter behoorlijk. Zo staan er wel de nieuwste clips van bijvoorbeeld Chimaira en Murderdolls op, maar van Coal Chamber staat de eerste clip op de DVD. Niet dat dat erg is, want het is wel het beste nummer dat deze band ooit geproduceerd heeft. Van Ill Niño, Spineshank en Chimaira staan twee videoclips op de DVD, omdat zij optreden tijdens Roadrage 2003.

Van sommige clips staat er een aparte versie op, zoals de Director's Cut van Slipknots 'My Plague'. In de originele versie waren er wel beelden van Resident Evil, de film waar dit nummer bij hoorde, te zien, maar in deze Director's Cut zie je veel meer 'blood and gore'. Een van de hoogtepunten van de DVD vind ik wel de clip van 'Smothered' van Spineshank. Deze clip is ongelofelijk mooi gemaakt en past ook wel bij de muziek van deze band. Wat verder opvalt is dat er een clip opstaat van een band die al een tijdje niet meer bij Roadrunner zit. Het kan zijn dat de rechten van de clip van 'Roots Bloody Roots' niet bij Sepultura liggen, maar het is toch apart.

Je ziet ze niet vaak, de clips die op deze DVD staan. MTV, TMF en The BOX besteden naar mijn mening veel te weinig aandacht aan deze muziek, hoewel The BOX op woensdagavond nog een aardige poging doet. Gelukkig voor mezelf ben ik in het bezit van MTV2 en daarom heeft deze DVD geen verrassingen voor mij. Toch juich ik deze compilatie toe. Waarom? Omdat hij voor een spotprijs over de toonbank gaat. Okay, Nickelback en Theory Of A Deadman passen niet echt in de rest van het straatje, maar het zijn toch bands die op het label uitkomen en dus wel thuishoren op de DVD. Het enige minpuntje vind ik dat sommige videoclips die erop staan niet de meest recente of interessante zijn. Ook het feit dat ik op mijn normale DVD-speler het linker geluidskanaal mis vind ik vreemd, maar dat kan aan mijn setup liggen en daar geef ik dan ook geen minpunten voor. Het volume van de videoclips varieert overigens behoorlijk, dat hadden ze best even kunnen 'normalizen'. De kwaliteit van het beeld varieert net zo erg, je kunt echt merken welke clips wat ouder zijn. Roadrunner had hier wat meer zorg aan kunnen besteden, maar aan de andere kant, voor 45 eurocent per videoclip hoef je natuurlijk niet te klagen.

Tracklisting:
SlipknotMy Plague (New Abuse Mix) (Director's Cut)
SoulflyBack To The Primitive (Uncensored Version)
Killswith Engage Fixation On The Darkness
Ill NiñoUnreal
Ill Niño God Save Us
Coal Chamber Loco
SpineshankSmothered
SpineshankSynthetic
Fear Factory Resurrection
Machine Head The Blood, The Sweat, The Tears (Live)
SepulturaRoots Bloody Roots
ChimairaDown Again
ChimairaSP Lit
Type O Negative I Don't Wannabe Me
Stone Sour Inhale
MurderdollsWhite Wedding
SinchTabula Rasa
Theory Of A Deadman Nothing Could Come Between Us
NickelbackToo Bad
Life Of Agony Weeds
DownthesunMedicated
The Misfits Scream