DVD Review: Insomnia


Insomnia is misschien niet zo verrassend als Memento maar is toch zeker een goede film te noemen. Ik heb er in ieder geval met veel plezier naar gekeken. De in de film getoonde acteerprestaties zijn uitstekend: vooral Pacino en Williams zetten een ijzersterke rol neer. Swank verbleekt een beetje, ik had graag meer van haar willen zien.

Williams is geweldig als slechterik: Walter Finch lijkt als een soort Hannibal Lecter continu detective Will Dormer een stapje voor te zijn. Finch voorziet alles en overweegt iedere stap in de mindgame met Dormer nauwkeurig. Dormer is hier door zijn slaapgebrek uiteraard duidelijk in het nadeel. De effecten van het gebrek aan slaap op Dormer zijn mooi uitgebeeld en duidelijk is te merken hoe Dormer hierdoor beïnvloed wordt. Hij wordt gedurende de loop van het verhaal steeds radelozer en barricadeert op een gegeven moment zelfs de ramen van zijn appartement om het maar een beetje donker in zijn kamer te krijgen.

Kortom, Insomnia is een goede en onderhoudende film die je rustig nog een keer kunt zien. Ook de extra's op de DVD zijn interessant en zorgen ervoor dat je de DVD nog wel eens zult kijken. Al met al krijgt de DVD daarom van mij een 8.

Details:

GenreThriller
UitgeverBuena Vista Home Entertainment
RegieChristopher Nolan
ActeursAl Pacino, Robin Williams, Hilary Swank e.a.
Regio2
Releasedatum29 september 2003
Speelduur113 minuten
Kijkwijzer
Beeldformaat2.35:1
GeluidssporenDolby Digtal 5.1 - Engels
OndertitelingNederlands, Engels, Zweeds, Noors, Deens, Fins
Officiële websiteInsomnia
Adviesprijs¤25,99