DVD Review: Insomnia


De menu's op de DVD zijn niet erg uitgebreid, maar ondanks dit feit toch goed verzorgd. Op de DVD zijn ook een aantal leuke extra's opgenomen. Zo zijn er draaiboeken en interviews over de productie van de film op de DVD te vinden. Uit dit onderdeel is het informele gesprek tussen Christopher Nolan (die - terzijde - ook Memento regisseerde) en Al Pacino wel aardig om te zien.

Verder is er nog de korte documentaire Eyes wide open over de aandoening insomnia te zien. Deze had van mij wel wat langer gemogen: het is interessant om te zien hoe men hier research naar gedaan heeft. Ook komen enkele mensen aan het woord die aan slapeloosheid lijden.

Als derde is er nog een extra scène op de DVD te vinden die de uiteindelijke film niet gehaald heeft. Deze scène vertelt wat meer over het karakter van Dormer. Je kunt hierbij kiezen of je de scène met of zonder commentaar van regisseur Nolan erbij wilt laten afspelen.

Tot slot is er nog wat promotiemateriaal op de DVD te vinden, maar dat is tegenwoordig nogal 'standaard' en niet echt verrassend te noemen...