CD Review: Johan Gielen - Recorded 3

Het heeft een tijdje geduurd voordat er weer wat nieuwe sounds van deze DJ te horen waren, maar eindelijk is het dan zover. Na "Recorded" en "Recorded 2" is het nu eindelijk tijd voor "Recorded 3". Deze dubbel-CD zit in een mint-groene hoes en roep een beetje zeventiger jaren sfeer op. Dat zal waarschijnlijk komen door de combinatie van kleuren op de hoes, en dan moet je denken aan mint-groen, bruin, en donker oranje, gecombineerd met een filmstrip met daarop foto's van Johan Gielen.

Zoals ik al eerder zei gaat het om een dubbel-CD. Beide geven ze een andere soort dancemuziek weer. CD1 heet dan ook "At the Beach" en CD2 heet "In the club". Bij CD1 moet je een beetje denken aan muziek die op het begin van de avond wordt gedraaid om iedereen een beetje warm te laten dansen. Er zijn veel vocals te vinden. De opbouw van de CD is perfect, van lekker naar vrolijke trance luisteren naar steeds iets sneller en hardere club. Nummers zoals "As the rush comes" van Motorcycle kunnen op deze CD gewoon niet vergeten worden. Je zult er achter komen dat je vooral veel nummers tegenkomt die Johan Gielen deze zomer zelf veel gebruikt heeft in zijn livesets. Maar je komt ook oudjes tegen zoals, "Seven days and one week" van B.B.E. Ook heeft Johan weer veel samengewerkt met andere bekende DJ's op deze CD. Op de tracklist zie ik namen verschijnen van bijvoorbeeld Erik de Koning en Ferry Corsten, maar ook de combinatie Svenson & Gielen is weer terug te vinden in de tracklist van CD1.

Bij CD2 moet je denken aan de muziek die wordt gedraaid in de vroege uurtjes van de ochtend. Het is duidelijk te merken dat Johan Gielen voor CD2 techno in zijn hoofd had. Iets wat ik heel verrassend vond; ik ken Johan Gielen namelijk alleen maar van Trance platen. Deze CD zal vooral goed in de smaak vallen bij de mensen die wat meer houden van harde trance en techno. De CD sluit perfect aan op het einde van CD1. De mensen die wat vaker naar grote feesten gaan zullen wel wat bekende nummers horen, maar de mensen die het van de radio of discotheek moeten hebben zullen vrij weinig bekends horen. Zelf vond ik "Heal" erg lekker in het gehoor liggen. Vocals met een prima afwisselend tempo. Mijn smaak gaat toch meer uit naar CD2 als ik eerlijk ben.

Conclusie:

Een heerlijke dance/club/techno CD als je het mij vraagt, voor ieder wat wils. Persoonlijk heb ik Johan Gielen op een andere manier leren beluisteren op deze cd. Ik wist namelijk niet dat hij ook techno kon draaien, maar dat gaat hem echt niet slecht af. Dit album van Johan Gielen zal zeker niet eenmalig in mijn cd-speler liggen. Dit album van Johan krijgt van mij een 8.5.. Ben je een dance/techno typje dan zou ik hem als ik jou was ook zeker aanschaffen.

Artiest
Johan Gielen
Titel
Recorded 3
Label
ID&T / Universal
Release datum
12-09-03
Lengte
74:54(CD1) / 75:37(CD2)
Genre
Trance/Club/Techno


Tracklist At The beach:
1 Modulation - Spirits (Beatpusker mix)
2 Motorcycle - As The Rush Comes (Gabriel & Dresden Sweeping Strings mix)
3 Nitromethane - Time to Die (seraque remix)
4 Starr - Sunstroke
5 Andain - Beautiful Things (Photon Project remix)
6 Fictivision vs C-Quence - Symbols
7 Three Drives - Air Traffic (Erik De Koning remix)
8 Dallas Superstars - Fast Driving
9 Darren Christian & John Johnson - Electrify (original)
10 BBE - Seven Day's and one Week (Ferry Corsten remix)
11 Corderoy - Sweetest Dreams (ferry corsten remix)
12 Matti Laamanen - Flakes (Original)
13 Era - Looking for Something (Darren Tate remix)
14 Erik de Koning - Secretly
15 Spacedriver - Unspoken (Svenson & Gielen mix)
16 Dj Ton T.B. - Electronic Malfunction

Tracklist In The Club:

1 2 Players - Pitch and Shela
2 Electrique Boutique feat Taz - Heal (12" Vocal Mix)
3 Pulser - My Religion (Lange Mix)
4 Vandueren feat Aisia - Andor Voyage (DJ Jan vs Vandueren mix)
5 Dallas Superstars - Helium
6 Roland van Gelderen - Sustian (Original)
7 Ron van beuken - Timeless (Floyd remix)
8 M.O.R.P.H. - Creatures (G&M Project remix)
9 Cortez - Scaramanga
10 Y.O.M.C. - Deftig
11 Hypertraxx - The Promiseland (Ugly Kid Jay Dub mix)
12 Dam - Logica c1
13 Fred Numph - Globalisation 2003 ( 2 A.M. mix)
14 Ricky Fobis - No Regular (Original)
15 Mauro Picotto - New Time New Place
16 Tube Tech - The End ( Papenburg remix )