CD Review: Mystery Land - The Official Registration

Koop je de registratie van Mystery Land 2003, dan krijg je een CD en DVD voor de prijs van een CD, dat is op zich al niet slecht. Maar hoe is de kwaliteit?

CD - Mystery Eargasms

De CD begint sterk met een heerlijke clubtrack van Pure Orange feat. Shane Nolan, 'Feel Alive', waarmee de toon voor de CD gezet wordt. Het heerlijke gevoel bij het luisteren van het begin van het album wordt versterkt bij de tracks erna. Stuk voor stuk volgen de geweldige nummers elkaar op, met als hoogtepunten 'Fast Driving', 'As The Rush Comes' en de meesterlijke Rhythm Brothers remix van 'Staring At The Sun' van U2.


Lang blijft de sound van de CD vrij rustig, met 'Anarchy' van Don Diablo komt daar na elf nummers verandering in. De wat stevigere track is het omslagpunt van de CD, alle nummers hierna zijn iets vlotter en iets harder, hoewel de muziek nergens als echt hard kan worden omschreven. Hoogtepunten van het 'tweede deel' van de CD, zoals ik het maar noem, zijn 'New Time, New Place' van Mauro Picotto en Riccardo Ferri en de afsluiter, 'The End', van Tube-Tech.


Al met al vind ik het tweede deel van de CD iets minder na een meer dan geweldig eerste deel. Mede door dat sterke deel is dit het beste compilatie album dat ik dit jaar gehoord heb!

DVD - The Registration

Ik baal. Ik baal dat ik niet op Mystery Land was. Dat deed ik al na het horen van de CD, de DVD maakt dat alleen maar erger. Een geweldige sfeer-impressie van een uur lang, gevuld met heerlijke muziek.


De DVD laat stukjes van sets van diverse DJ's horen, te beginnen met Laidback Luke en Tomcraft. Het optreden van Future Shock volgt, daarna verder naar Sven Väth. Ook Timo Maas komt aan de beurt, hij vertelt over wat kleine probleempjes met de stroom maar heeft zich prima vermaakt.


Wel meer mensen vermaken zich prima zo te zien, in een heerlijk zonnetje. Paul van Dyk laat 'Nothing But You' horen, ook één van de betere nummers op de CD overigens. Vervolgens laat Sander Kleinenberg horen dat het ook wat steviger kan, de bezoekers smullen ervan!


Als de avond valt zien we Ferry Corsten, het publiek lijkt harder te gaan dan ooit! Bij Michel de Hey vliegt het vuurwerk de lucht in, schieten de vlammen uit de grond en is het feest compleet. En daarmee ook de DVD.