CD Review: Jewel - 0304

Iets minder dan drie jaar voor de geboorte van ondergetekende, werd op 23 mei 1974 Jewel Kilcher geboren. Ze groeide op in Alaska en begon al vroeg, op zesjarige leeftijd om precies te zijn, aan haar muzikale carrière. Ze trad samen met haar ouders op, de singer/songwriters die onder andere in lokale Eskimodorpjes optraden. Na de scheiding van haar ouders toerde ze nog zeven jaar met haar vader.

Op school in Michigan schreef Jewel haar eerste liedjes, na haar examen verbleef ze bij haar moeder in San Diego en had daar veel verschillende baantjes. Dat was niets voor Jewel, ze wilde verder met muziek en trok met haar busje 'de wijde wereld' in. Dat leidde al snel tot een optreden, meer optredens, een bescheiden schare fans en zo in 1995 tot haar debuut album, Pieces Of You.


Pieces Of You deed het in het begin niet zo heel geweldig. Pas een dik jaar later, toen de single 'Who Will Save Your Soul' een hit werd, schoot het album omhoog in de Billboard . Ook 'You Were Meant For Me' en 'Foolish Games' werden grote hits.

De opvolger van haar eerste album kwam in 1998 en heette Spirit. In 1999 volgde een kerst-album en Chasing Down The Dawn kwam in 2000. Dat album was niet zo succesvol als This Way, dat in 2001 verscheen. Toen bleef het twee jaar stil en was het 2003...