Game Review: Rainbow Six - Raven Shield

Over Rainbow Six

De Rainbow Six reeks, want dit is alweer deel drie in de serie, is gebaseerd op het boek 'Rainbow Six' van schrijver Tom Clancy. In dat boek verlaat hoofdpersoon John Clark de CIA om in Engeland een anti-terreur organisatie op te richten, 'Rainbow' genaamd. Zijn missie: een elite eenheid van Amerikaanse leden samenstellen, gecombineerd met Britse, Franse en Duitse militairen, om samen terrorisme in de kiem te smoren.

Spelmodi

Het spel kent zowel single- als multiplayer spelmodi. In single player voer je met een team dat je zelf samenstelt missies uit. Hierbij is de samenstelling, uitrusting en uitvoering compleet in jouw handen, als je wilt. De samenstelling van een team en ook de uitrusting is best te doen, maar een goede uitvoering vereist een uitstekende planning. Plannen kan tot in de kleinste details, maar vereist veel werk en is dus minder geschikt voor de mensen die wel van een frag-fest houden.

Ten opzichte van de vorige Rainbow Six is het werken met plannen wat fijner geworden. Het plannen vereist nog steeds veel denkwerk en is wat aan de ingewikkelde kant, maar dit is dan ook niet zomaar een First Person Shooter. Het volgen van een planning ziet er beter uit in Raven Shield, door middel van een wat mooiere locatie aanduiding en afstand tot het volgende waypoint wordt je eigen gemaakte planning (of de standaardplanning die voor iedere missie aanwezig is) eenvoudiger om uit te voeren.

Er zijn acht verschillende multiplayer spelmodi, drie samenwerkende varianten en vijf vormen waar je het al dan niet in teams tegen elkaar opneemt. De meest populaire zijn Survival (ieder voor zich), Team Survival (twee teams tegen elkaar) en Terrorist Hunt (met z'n allen tegen een groep terroristen).

Beeld en Geluid

Raven Shield gebruikt Unreal technologie om het beeld te verzorgen. Deze engine is bijzonder geschikt voor binnensituaties, maps die buiten gesitueerd zijn zien er minder realistisch uit. De karakters in Raven Shield zien er erg goed uit en bewegen ook redelijk natuurgetrouw. Om een hoekje buigen wil er soms weleens vreemd uitzien en waar je ook geraakt wordt, als je niet dood bent hink je.

De spelers en wapens en meeste omgevingen zijn erg gedetailleerd en zien er daarom schitterend uit. Andere objecten worden wat groffer weergegeven, de spanning van het spel zorgt er gelukkig voor dat dit zelden opvalt.

Het geluid is dik in orde. De geluiden van wapens zijn net als de omgevingsgeluiden prima van kwaliteit. Diverse bijgeluiden geven het spel extra sfeer. Als je alleen door een kerker sluipt met een onheilspellend muziekje zit je al gauw extra geconcentreerd klaar om te schieten op alles wat beweegt! Raven Shield ondersteunt ook EAX voor degenen die het allemaal nog mooier willen laten klinken.