Review: Codemasters Campzone 2003


Crewbandje

Vanaf Campzone 2002 zit ik bij Gameparty in het promotieteam. Dit hield ook in dat ik gevraagd werd om mee te helpen aan Codemasters Campzone 2003. Tuurlijk, gaaf!! Ik werd ingedeeld in het entreedienstrooster. Dat hield in dat ik om de dag een dienst van acht uur draaide in de entreetent. Tijdens deze dienst hielp ik de bezoekers met inchecken, cateringpasjes opladen, etc. Het standaard entreewerk. Je gaat Codemasters Campzone wel op een hele andere manier zien vanaf de crewkant. Tis hard werken geloof me. Maar je krijgt er ook een mega leuke tijd voor terug met de crew en bepaalde bezoekers.

Het opbouwen en de openingsnacht:
Ik heb zelf vrij weinig meegekregen van het opbouwen van het hele terrein. Het terrein ging voor crewleden de dinsdag voor het evenement al open. Zelf moest ik nog t/m woensdagavond 18.00 werken. Toen ik daar op donderdagochtend aankwam stond alles al en waren ze alleen nog bezig met de fiber trekken naar de fieldadmintenten. Toen ik mijn spullen zelf al had neergezet in onze tent kreeg ik meteen een spoedcursus " hoe werkt het inchecksysteem". Een systeem wat de coders van Gameparty zelf in elkaar hebben gezet. Rond een uur of acht 's avonds konden de eerste crewleden die al op het terrein liepen zich komen melden bij de entree om in te checken. Binnen 2 uur tijd hadden we al 215 mensen ingecheckt en dit was alleen crew (met eventuele aanhang) en fieldadmins. Het was de bedoeling om de hekken open te gooien om 00.01 's nachts, we hadden echter wat vertraging aangezien er nog 1 fiber de lucht in moest voordat de bezoekers het terrein op konden. Hierdoor konden de hekken helaas pas om 00.20 open. Na een dienst tot 04.00 kon ik mijn bed opzoeken en waren er ruim 500 mensen al ingecheckt.
Entree bij opening


11 dagen 24 uur per dag...
We hadden natuurlijk niet alleen mensen bij de entree zitten. Laat ik de mensen van de EHBO, stroom, netwerk, webteam, Security, fieldadmins, Herman en organisatie zelf natuurlijk ook niet vergeten, want ook die mensen hebben 11 dagen lang 24 uur per dag paraat gestaan voor problemen.
Als je daar als bezoeker rondloopt heb je volgens mij werkelijk geen idee hoeveel vrijwilligers er rondlopen om dit alles een beetje goed te laten draaien. En ondanks alles kan er inderdaad ook wel eens wat fout gaan. Helaas kunnen bepaalde mensen niet met hun handen van andersmans spullen afblijven. Zo werd er namelijk uit de mainconsoletent een Eye-Toy (PS2 webcam) gestolen 's nachts en tot onze stomme verbazing kon men ook niet van de sponsorvlaggen afblijven, die behoolijk prijzig zijn. Ik heb in de entreetent regelmatig de kreten "Kut Campzone" en "Duurt Lang!!" voorbij horen komen, deze woorden zijn er geloof ik een beetje bij gaan horen. Daarom hebben een aantal crewleden Codemasters Campzone ook omgedoopt tot cmkcz. Maar ook voor de crew is Campzone nog gewoon leuk gebleven hoor!!


Demozone & goodie's
Iets compleet nieuws dit jaar op Codemaster Campzone was Demozone. In deze truck zouden bepaalde demo's gedraaid worden. Verder heb ik er weinig van gemerkt. Enige keer dat ik in de buurt van die truck was, was om sponsormateriaal naar beneden te gooien als Gamepartypromo. We hadden nog een hele mooie berg met t-shirts, dvd's en bekers over van sponsors en op het laatste moment hebben we besloten boven op de wagen te gaan staan en die dingen naar beneden te gooien. Binnen een mum van tijd stonden tig mensen rond die wagen verzameld. We stonden met een aantal Gamepartycrewleden boven op die wagen en ik heb nog nooit zo'n lol gehad in het weggeven van dingen. Om je een idee te geven hoeveel mensen er stonden en hoe het eruit zag hier wat foto's.
goodies

goodies2


Compo's
En ook dit jaar werden op Codemasters Campzone de voorrondes gespeeld voor BoB (Best of Benelux). Voor het Gameparty-compoteam ook genoeg te doen dus, van gameservers draaiend houden tot aan speelbomen maken voor de competitie. Zo waren deze compo's voorrondes voor BOB :
Age of Mythology
Colin Mcrae 3
DTM Race Driver 4
Fifa 2003
Raven-shield
Warcraft
counterstrike

Maar er waren nog andere compo's :
Casemodcompo
Battlefield 1942
UT2003 Team Deathmatch
Quake 3
En natuurlijk moet je voor deze winnaars een prijsuitreiking hebben. Het hele, nog aanwezige, promoteam werd opgetrommeld om de prijzen uit te reiken. Dus dat werd rennen want sommige leden van het promoteam zaten op dat moment entreedienst te draaien en ik stond samen met iemand te overleggen wat we moesten doen voor een spel dat later die avond gehouden werd met als mega hoofdprijs een MSI pc. Dus het standaard je benen uit je lijf rennen en je prodent glimlach opzetten voor het GameXpodoek in de Mainconsoletent.
Compo winaars ravenshield

Winnaars compo ravenshield

Ook zeker gaaf was dat we van onze sponser, Codemasters, al demo's konden laten zien in de maintent van bijvoorbeeld Colin Mcrae 4 die pas in september uit gaat komen.

Elke avond gezellig kampvuur
Uhmm ja bijna elke avond gezellig ja. Er moest namelijk elke nacht iemand van Gameparty bij het vuur blijven tot het uit was, dit in verband met veiligheidsredenen. Maar het begon er steeds vaker op te lijken dat het elke avond dezelfde persoon was die al nachten achter elkaar amper geslapen had en dat was nou net niet de bedoeling. Uiteraard was het verplicht om een brandblusser bij het vuur te hebben staan. Toch best jammer dat sommige bezoekers niet van die dingen af kunnen blijven en de zegel losmaken. Dit zorgde weer voor extra kosten voor de organisatie. Er was nog wat extra hout besteld om elke avond een kampvuur te kunnen bouwen. Maar het bleek achteraf wel heel erg veel hout te zijn, oeps probleem het hout moet op voordat wij het terrein af moeten. Ook zijn er de laaste twee avonden feesten georganiseerd door de clan KOF in samenwerking met Gameparty. Alles leuk en aardig maar de zooi de volgende ochtend bij het vuur was niet om aan te zien. Laatste avond voor de bezoekers gingen ook alle banken die in de consoletent stonden op het vuur. Mag ik dan bij deze even onze Gameparty en RAG vuurmuur/firewall bedanken voor mijn bescherming bij dat kampvuur. Het werd daar namelijk zo erg warm bij het vuur dat we er bijna niet meer konden zitten. Maar een aantal lieve mannen gingen er wel even voor staan. Onze eigen vuurmuur dus.

Bezoekers verlaten het terrein, crew moet nog even.
Rond twaalf uur 's middags ging de stroom voor het hele terrein eraf. Dit om het verlaten van het terrein iets te versnellen. De velden werden netjes achtergelaten door de meeste bezoekers en fieldadmins. Maar daar hield het opruimen niet mee op. Ook de grote maintent in het midden moest afgebroken worden, entree moest leeg geruimt worden, prijzen moesten opgeborgen worden, televisies voor de consoles moesten ingepakt worden, gehuurde pc's moesten terug, gehuurde tafels en stoelen moesten teruggebracht worden. Er komt meer bij kijken dan je ooit zou kunnen bedenken, want ieder jaar is er wel weer een kleine verrassing voor de crew.
leeg veld
En dan nog die ongelooflijke lading met volle containers die allemaal geleegd moesten worden. Tevens kwam er vanuit het niets ineens een overdosis vliegen en dan merk je pas hoe verschrikkelijk smerig wij mensen wel niet zijn. Mijn laatste entreedienst was op maandagochtend. Toen ik alvast ging opruimen 's morgens had ik al 5! vuilniszakken van alleen troep bij de entree vandaan. Van lege bakjes patat tot aan lege drinkflessen aan toe.
perscontainer

Maar goed alles moet toch weg, dus allemaal even doorwerken. Tegen het einde van de avond was de grote maintent in het midden van het veld helemaal plat en weg. We kregen allemaal best wel honger en er was nog vrij weinig stroom aanwezig op het veld. Madshark heeft de telefoon gepakt en voor 60 personen patat besteld met 50 frikandellen, 50 kroketten en 30 kaassoufflťes. Na een uur werd hij teruggebeld dat hij het op kon halen. Op maandagavond hebben we het laatste kampvuurhout verbrand en toen was ook de laatste kans om te douchen en naar de wc te gaan. Dinsdagochtend vroeg waren de wc's al losgekoppeld en de douches dus ook. Na de laatste dingen afgebroken te hebben kwam de tijd om het hele terrein af te lopen met een vuilniszak voor bierdopjes, glas, haringen, papiertjes en ga zo maar door. Want alles maar dan ook echt alles moest van het veld af. Een stuk of 14 crewleden gingen het veld helemaal aflopen stukje voor stukje terwijl er 3 andere crewleden zich helemaal zwart gingen maken in het overgebleven restant van het kampvuur want ook daar moesten alle spijkers, en overige zooi uitgehaald worden. Zelf heb ik Perry, Mark, Chris nog nooit zo zwart gezien. De meeste crewleden gingen dinsdagavond op weg naar huis om bij te slapen.

Mijn conclusie:
Ik heb nu twee jaar Campzone meegemaakt, een jaar als bezoeker en dit jaar als crew. Beide is me erg goed bevallen hoewel ik het crew zijn toch wel veel leuker vind dan bezoeken. Je hebt een doel daar en iedereen doet stinkend zijn best om er wat van te maken. In deze 2 weken heb ik toch best veel nieuwe mensen leren kennen en ik heb daar zeker geen spijt van. Ik wil iedereen waarmee ik heb gewerkt daar hartelijk bedanken voor de onwijs gave tijd. En zie jullie wel weer op The party II maar ook dat DUURT LANG!!!!