Preview: Lowlands 2003

Lowlands is moeilijk in een paar woorden te omschrijven. Mocht je het toch willen proberen, dan komen waarschijnlijk de volgende woorden in je op: muziek luisteren, films kijken, bier drinken, relaxen, lekker eten, slapen. Dan nog vergeet je dat er op Lowlands ook plaats is om te genieten van ballet, literatuur, (straat)theater en visuele kunst. In totaal zijn er ongeveer 350 acts te bekijken!

Dit jaar vindt de elfde editie van Lowlands plaats, en wel van 29 t/m 31 augustus in Biddinghuizen. Op het evenemententerrein Six Flags Holland verrijst dan een gigantisch festivalterrein met tien podiumtenten. Daarnaast wordt er ook nog eens plaats ingeruimd voor zeven campings, inclusief warme douches en toiletten, waarop zo'n 60.000 mensen een plekje kunnen vinden. Op deze campings vind je verder onder meer twee supermarkten, een kampeerwinkel, een EHBO-post, het Lowlandscafé, een politiepost en diverse infostands.

Vrijdag 29 augustus opent het festivalterrein, om 13.00 uur. Vanaf donderdagavond 18.00 uur is het al mogelijk om een plekje op de camping te bemachtigen. Er zijn dan echter enkel de hoogst noodzakelijke voorzieningen aanwezig.

Per persoon mogen twaalf blikjes en één plastic literfles met (fris)drank meegenomen worden van huis. Eten mag je zoveel meenemen als je wilt, mits het niet in een harde verpakking zit. Mocht je niet voldoende hebben voor drie dagen, dan is er op het Lowlandsterrein voldoende te koop. Van spare ribs met rauwkost tot Turks brood met humus en van patat tot sushi. Ook de drinkers zullen niets te kort komen; naast bier zijn er onder meer diverse cocktails, rode en witte wijnen, fruitsappen en -salades en verschillende koffie- en theesoorten te verkrijgen.

Mocht je je alsnog vervelen op het festivalterrein, dan kun je altijd nog (tegen betaling) een bezoekje brengen aan Six Flags Holland, dat pal naast het festivalterrein ligt.

Kortom, drie dagen genoeg te doen, te zien, te horen, te eten, te drinken: te beleven!