CD Review: Beyoncé - Dangerously In Love

Eindelijk het is zover: "Dangerously In Love", het eerste solo-album van Beyoncé Knowles is uitgekomen. Velen hebben er lang op zitten wachten. Aan dit album hebben veel andere bekende artiesten meegewerkt zoals: Jay-z, Sean Paul, Big Bol and Sleepy Brown, Luther Vandross en zelfs Missy Elliot.

Subheader


Als je Beyoncé vraagt wat ze wil dat mensen horen in haar solo-album "Dangerously In Love", dan antwoordt ze: "Ik wil dat ze alle muzikale invloeden horen, die uiteenlopen van hiphop tot rock en jazz". Dat is dan ook aardig gelukt. In het nummer "Naughty Girl" heeft ze duidelijk gebruik gemaakt van muziekinvloeden uit India in combinatie met hip hop die in de nummers "Baby Boy" en "Hip Hop Star" ook goed terug te vinden zijn.

Er zijn verder hele mooie ballads te vinden op het album. Zo staat er ook een heel mooi duet op samen met Luther Vandross "The Closer I Get To You". Ook het nummer "Dangerousely In Love 2" lijkt recht uit haar hart te komen.

Er is eigenlijk voor iedereen wel wat te vinden op het album. Van up-tempo nummers tot aan mooie ballads die je op kan zetten tijdens een romantisch avondje

Subheader


Het is absoluut een cd die je een keer gehoord moet hebben. Eentje die je heerlijk op een zondagmiddag op kan zetten en waarbij je nog even heerlijk kan wegdromen. Of voor anderen juist een cd die je lekker nog even opzet nadat je uit bent geweest of zin hebt om nog wat te dansen. Het kan eigenlijk allemaal met deze cd.

Dangerously In Love krijgt van mij een 7.5 omdat het een heel gevarieerde cd is die eigenlijk iedere muziekliefhebber wel zal aanspreken. Mij in ieder geval wel. Deze cd zal niet in mijn kast blijven liggen met een dikke laag stof op het hoesje.

Tracklist

01. Crazy In Love 3.55
02. Naughty Girl 3.29
03. Baby Boy (feat. Sean Paul) 4.05
04. Hip Hop Star (feat. Big Boi and Sleepy Brown) 3.42
05. Be With You 4.21
06. Me, Myself And I 5.01
07. Yes 4.19
08. Signs (feat. Missy Elliott) 4.58
09. Speechless 6.01
10. That's How You Like It (feat. Jay-Z) 3.39
11. The Closer I Get To You (feat. Luther Vandross) 4.58
12. Dangerously In Love 2 4.53
13. Beyoncé Interlude 0.16
14. Gift From Virgo 2.46
15. Work It Out 4.06
16. Bonnie & Clyde '03 8.37
***Hiddentrack!***

Extra: Mocht je Beyoncé op je desktop willen hebben, klik dan hier! (1280x960, kleinere resoluties zelf even resizen)