CD-Review: Opeth - Deliverance/Damnation

Na een maand lang gewacht te hebben met het posten van deze review zat ik toch nog te twijfelen om een 'Conclusie' toe te voegen. Als je de hele lap text hebt doorgenomen kun je redelijk concluderen dat ik over beide albums aardig positief ben. Toch wil ik nog wat kleine opmerkingen maken.

"Deliverance" is echt geschikt voor de doorsnee 'Metalhead'. Degene die Opeth kennen hebben dit album, en "Damnation" uiteraard, al lang en breed in huis. Voor degene die Opeth nog niet kennen is dit een aardige stap in de richting. Alle elementen die de band in zowat elk album gebruikt komen hierin terug. Als je ooit eens geld teveel hebt, en je kent Opeth nog niet, maar houdt wel van de zwaardere metalen dan zou ik het zeker aanraden!

"Damnation" is een geval apart. Je vader zou het bij wijze van spreken nog kunnen waarderen (in mijn geval vind hij het niet slecht ). De progressieve rock liefhebbers zullen weglopen met dit album. Mensen die nieuwsgierig zijn geworden naar aanleiding van deze review kunnen het beste beginnen bij deze plaat. Maar de echte fan heeft het uiteraard allang in huis.