CD Review: Cosmic Gate - Back2Back

Cosmic Gate staat voor het producers-duo Claus Terhoeven (Nic Chagall) en Stefan Bossems (DJ Bossi), die in 1999 besloten te komen met een nieuw project in de dance scene. 'The Drums' was de eerste single en was meteen succesvol, evenals opvolgers 'Mental Atmosphere' en 'Somewhere Over The Rainbow'.

Hoewel Cosmic Gate het in België al een tijdje aardig deed, kwam de echte doorbraak eigenlijk pas na de release van de single 'Fire Wire' in 2000. Deze werd in 2001 nog eens in Engeland uitgebracht en werd die zomer een groot succes in clubs door heel Europa. De single 'Exploration Of Space' volgde een jaar later.

Claus Terhoeven is naast Cosmic Gate nog actief in het Essential DJ Team, welke verantwoordelijk was voor 'Ong Diggi Dong', een in Duitsland zeer succesvolle trance-track.

Net als vele andere succesvolle producers zijn de heren van Cosmic Gate ook actief in de remix-scene. Eerder werkten zij met tracks van onder andere George Acosta, DJ Tiësto en Safri Duo. Ook werkten zij mee aan talloze compilatie cd's, waaronder de Tunnel Trance Force serie en een aantal Ministry Of Sound uitgaves.