Beautynieuws Juni 2003

De zomer is het seizoen bij uitstek voor lekkere frisse geuren, stuk voor stuk verpakt in mooie, pastelkleurige verpakkingen. Op deze foto zie je bovenin, in de opvallende glazen kubus met groene bol W van Verino (eau de parfum vanaf ¤32,-). Hiertegenaan, in het paarse flesje, leunt de nieuwe geur van Esprit, For my Delight (eau de toilette, vanaf ¤27,-). De geurlijn bestaat al een tijdje en deze paarse variant is de nieuwste uitbreiding. Verderop in dit Beautynieuws lees je meer over de bijpassende showergel en bodylotion. Helemaal links, in de roze verpakking, zie je de nieuwe geur van Balmain: Balmya (eau de toilette vanaf ¤30,-). Hiernaast ligt Private Edition, een nieuwe bloemige, fruitige geur van Gabriela Sabatini (eau de toilette, vanaf ¤11,50). Rechts onderin tenslotte zie je Oriental Summer van Celine (eau de toilette, vanaf ¤35,-).


Na een lange zomerdag is er niets zo fijn als een lekkere frisse douche-of badpartij. Zoals je op de foto ziet: paars is het helemaal deze zomer! Links zie je de douchegel en bodylotion van Te Tao, op basis van thee en chinese kruiden (beiden ¤8,95). Daarnaast de Esprit douchegel en bodylotion (beiden ¤10,50), erg lekker in combinatie met het eerder genoemde geurtje. Onderin tenslotte ligt een sachet badzout van Kneipp, verkrijgbaar in een geschenkverpakking van 5 verschillende soorten (¤6,99 voor 5 sachets).


Al zijn droge handen vooral een winterkwaaltje, ook in de zomer kunnen je handen best wat verzorging gebruiken. Links op bovenstaande foto zie je de hand & body lotion van Avalon Organic Botanicals. Een hele frisse crème in een handige pompfles, met een hele aparte mintgeur. De andere handcrème op de foto is van Dermolin. Heel apart, en mooi om te zien, zijn de op de achtergrond afgebeelde producten van Koh Cosmetics. Op de foto zie je de Calcium Nailt Whitener en het Purifying Nail bath. Eerstgenoemde is een soort van nagellak die verkleuringen van de nagel te lijf gaat, en deze voedt met calcium. Mooi glanzende, lichtroze nagels zijn het resultaat. Het purifying nail bath is heel apart. Het zijn een soort bruisballetjes, die je in een kommetje water moet oplossen, om er vervolgens in 'te baden' met je nagels. Het bad verzorgt en reinigt je nagels en is lekker ontspannend.


Zoals je op bovenstaande foto ziet, kan er wat oogmake-up betreft heel veel deze zomer. De linksonderin afgebeelde blauwe oogschaduw (L'Oréal, ¤7,99 ) doet je misschien denken aan je moeder, 20 jaar geleden, maar deze zomer kan het weer! Hou je het toch liever wat rustiger, gebruik dan de bruintinten van Maybelline, in een handig duo-doosje (¤7,69), of Yves Rocher, in een grappig blikje (¤6,45). Van Yves Rocher zie je op de foto ook een bijpassend oogpotlood (¤4,95). Het witte tubetje is ook oogschaduw, in vloeibare vorm, van Maybelline (¤6,49). Lekker verfrissend, lekker glimmend en echt wat voor de zomer. Wat natuurlijk nooit mag ontbreken, zomer of winter, is een goede zwarte mascara (L'Oréal Intesifique Waterproof, ¤11,49).


Puistjes kun je natuurlijk nooit gebruiken, en daarom zie je op bovenstaande foto de Pure S.O.S stick van Garnier (¤6,49) die puistjes uitdroogt. Hiernaast een roze blush, voor het geval de zon zich niet laat zien en je toch rode wangen wil (Maybelline, ¤6,49). Ook de poeder van Yves Rocher (Couleurs Café, terrapoeder Brun Epice, ¤11,45) is erg geschikt voor als de zon verstoppertje speelt: hij maakt je gezicht lekker bruin!


Heb je geen zin om je helemaal op te maken, maar wil je er toch niet helemaal 'kaal' uitzien, gebruik dan alleen een lippenstift of lipgloss. Glitters zijn het helemaal deze zomer, en qua kleur kun je alle kanten op: van lichte aardetinten tot heftig rood. Van links naar rechts zie je uit de Couleurs Café lijn van Yves Rocher de ultra glanzende lipstick Caramel Robusta (¤6,45), Watershine Caramel Candy van Maybelline (¤7,99) en 2 Magic Lipglosses van Lancaster Luminizer (Vibrant Beige & Vibrant Lilac, beiden ¤19,-). Onderin ligt een roze lipstick uit de Color Riche Crystal Shine lijn van L'Oréal (Dewy Crystal, ¤10,49).