Film Review: 2 Fast 2 Furious

Oh wat had ik zin in deze film! Het eerste deel ligt naast me op DVD, die vond ik al geweldig. Ik ben niet eens zo'n ontzettende racefan, maar wie ben ik om gespierde auto's, mooie vrouwen en een lekker stukje muziek niet mooi te vinden?


De Opzet

2 Fast 2 Furious is wat The Fast And The Furious is, maar dan meer en beter. Meer auto's, meer lekkere muziek, betere special effects, kortom een heerlijke mannenfilm. Aan de andere kant gaat er weinig originaliteit uit van dit tweede deel.

Paul Walker heeft dit keer als mede hoofdrolspeler Tyrese (alleen staat deze aan de kant van de wet, in tegenstelling tot Vin Diesel in het eerste deel), de schone jongedame die een hoofdrol speelt is dit keer niet Jordana Brewster maar Eva Mendes en natuurlijk hebben we de racevrouw. In het vorige deel Michelle Rodriguez, dit keer Devon Aoki. Ziet u de overeenkomst?


De opzet is dus weinig origineel, maar dat maakt een film nog niet automatisch saai! Neem die extra grote bak popcorn, neem die extra grote frisdrank en zak gewoon maar lekker onderuit. De film zit goed in elkaar, het tempo zakt nergens dramatisch in en er wordt lekker veel geraced. De motor- en vooral schakelgeluiden bulderen door de zaal en de bekende 'verwrongen' camerabeelden lijken de auto's nog sneller te doen gaan, maar dan een tikkeltje beter dan in het eerste deel.

De Auto's

De auto's leven dan wel niet, maar spelen zeker een prominente rol in de film. In de film krijg je zo'n 150 verschillende auto's te zien, waarvan er vijftien een belangrijke rol spelen.


Voor de liefhebbers: de Nissan Skyline GTR, Mitsubishi EVO 7, 1970 Hemi Dodge Challenger, 1969 Yenko Camaro, 1998 BMW M3, 2003 Dodge Viper, Chevy Corvette, 1994 Toyota Supra, 1994 Mazda RX7, 2001 Honda S2000 en de 1993 Acura NSX zijn de belangrijkste auto's die je in de film zult zien rondrijden.

Conclusie

Het concept van 2 Fast 2 Furious mag dan haast een directe kopie zijn van het eerste deel, 'meer en beter' is zeker van toepassing. Als diepgang een vereiste is is dit geen film voor jou, maar kun jij wel genieten van een stel mooie auto's, mooie dames, rap-muziek op de achtergrond en een heerlijk standaard good guys bad guys verhaal? Dan zie ik je dit weekend wel in de bios..

2 Fast 2 Furious krijgt van mij een 8

2 Fast 2 Furious gaat op 19 juni in première.
Lengte: 107 minuten.