Film Review: 2 Fast 2 Furious

The Fast And The Furious

In de voorloper van deze film, The Fast And The Furious, vinden er een aantal overvallen op vrachtwagens plaats. Omdat bij de overvallen gebruik wordt gemaakt van snelle en opvallende auto's gaat de verdenking al snel naar de illegale straatrace wereld.

Jonge undercover agent Brian O'Connor (Paul Walker) infiltreert de wereld van snelle auto's en probeert erachter te komen of Dominic Toretto (Vin Diesel) bij de diefstallen betrokken is.

2 Fast, 2 Furious

Het is jaren later en Brian O'Connor (wederom gespeeld door Paul Walker) zit zonder werk. Zijn vroegere bazen bij de FBI vinden namelijk dat hij ÚÚn van de grootste misdaadonderzoeken aller tijden heeft verknald. Bovendien werd zijn ware identiteit bekend, dus kon O'Connor niet langer undercover.


Toch komt O'Connor's kennis van snelle auto's en de racewereld in het bijzonder weer van pas. De FBI heeft namelijk de grootste moeite om een snelle zakenman te pakken te krijgen. Carter Verone (Cole Hauser), leidt een succesvol imperium in het zonovergoten Miami, maar de FBI verdenkt hem van het op grote schaal witwassen van drugsgeld. De douane houdt hem in de gaten, maar ze vinden niets meer dan dat Verone zich bezighoudt met illegale straatraces.

Uiteraard aan O'Connor de taak om uit te zoeken hoe dit zaakje in elkaar steekt. Hij mag zijn eigen partner kiezen en selecteert een jeugdvriend, Roman Pearce (Tyrese Gibson). Pearce is net als O'Connor heel erg goed achter het stuur van snelle auto's en hoewel hij O'Connor in het begin liever niet ziet dan wel, heeft hij oren naar de deal. Pearce heeft namelijk een strafblad, als O'Connor en Pearce erin slagen om Verone achter de tralies te kijken, wordt zijn strafblad vernietigd.

Zoals je ziet staat er nogal wat op het spel. Tel daarbij op de oogverblindende schoonheid van Monica Fuentes (Eva Mendes) en O'Connor heeft zijn handen vol...