Race Review: Pinksterraces Zandvoort

Maandagochtend 8.30, tijd om te gaan filerijden naar Zandvoort. We hebben totaal geen haast want het is toch onze dag vrij. Je kunt het verwachten met dit soort evenementen op het circuitpark: lange file bij het binnenrijden van Zandvoort. "Ach ja kalm aan we komen er vanzelf" was onze instelling in de auto. Maar ik geloof dat de mensen achteraan in de file daar iets anders over dachten.

Opeens zagen we te dure auto's met te nette mensen met een noodgang links de hele file voorbij scheuren om toch maar eerder op het circuit te zijn. Dat zijn dan ook meteen de mensen met de paddock- of vipkaarten die toch wel een parkeerplek hebben.

Na ongeveer 30 minuten in die file gestaan te hebben kwamen we aan op het circuit. Een vriend van mij had paddockkaarten dus we mochten met de auto mooi doorrijden tot aan de parkeerplaats achter de grote tribune op het rechte stuk. De eerste race van die dag, van de Vege Series, was toen net begonnen. Wij werden door personeel van het circuit netjes de weg gewezen naar de paddock. Daar hebben we eerst een tijdje gelopen en goed rond gekeken. Ondertussen waren ze voor de ID&T Clio Renault Sport Cup de wagens al aan het voorbereiden. Supergaaf om dat te zien.



Als je dus op dat moment bij de uitgang van het paddockgedeelte gaat zitten zie je alle wagens het circuit op gaan. We zaten daar prima, maar we wilden de race ook nog zien. Het uitzicht vanaf boven de paddock was perfect, ook al was het daar natuurlijk hartstikke druk. Jezelf er gewoon tussen wurmen en het komt werkelijk helemaal goed.