Film Review: Old School

Om met de deur in huis te vallen. Je zou meer verwachten van de schrijver die meedeed aan het script van 'Road Trip.'

Drie mannen die hun verantwoordelijkheid in het leven proberen te ontlopen door terug te stappen naar de studententijd. Met andere woorden, een high school movie met ouderen in de hoofdrol.

Uiteraard zal hoofdrolspeler Luke Wilson goed vallen bij het vrouwelijke publiek. Wat een reguliere high school movie mist in lekkere mannelijke hoofdrolspelers maakt deze film meteen goed. Maar of het daarmee ook grappiger wordt is de vraag.



Wat me met name ergerde was de kruispunten waarop de mannen staan. Uiteraard speelt bij elke dertiger wel eens de gedachte door het hoofd dat hij te snel oud wordt, maar om je daadwerkelijk weer als een kind te gaan gedragen is een heel ander verhaal. Uiteraard gaat het om een humor verhaal maar op één of andere manier verhindert het je om je een beetje in te leven. Daar waar je bij Road Trip en American Pie jezelf op die leeftijd nog wel in die situatie ziet belanden, lukt je dit absoluut niet bij Old School.

Wanneer ik dit punt even links laat liggen en gewoon naar de humorkant van het verhaal ga kijken, wordt het jammergenoeg nog niet veel beter. Frank, welke de olijke vrolijke gekke noot in het verhaal moet spelen komt maar bij tijd en wijle echt uit de verf. Het is in ieder geval vaker een valse noot, dan een vrolijke.



Het verhaal zelf hangt aan elkaar van clichés en is zeer slecht uitgedacht. In plaats van af en toe een grappige wending te nemen gaat het precies doen waar je al bang voor bent. Een boze rector, een studentenvereniging die allemaal doetjes als leden heeft, en jawel... een 'onmogelijke opdracht' waarvoor men moet gaan 'trainen'. Wat denk je, zullen ze het gaan halen?

Old School begint vrij grappig als je nog niet weet wat je te wachten staat. Sommige situaties zijn echt wel lachwekkend dus het is niet enkel huilen met de pet op. Ook het gastoptreden van Seann William Scott uit Road Trip en American Pie is uiteraard grappig, maar over het algemeen verlang je direct naar zijn hoofdrol in American Pie 3.

En dan komen we weer aan bij een slotconclusie en cijfer.

Mijn tip? Huren. Een duur bioscoopkaartje gaat zijn geld er niet uithalen.

Cijfer: 4,5