CD Review: Carmona - Nu

Carmona (1975, Amsterdam) houdt zich vanaf zijn HAVO-examenjaar 1993 bezig met schrijven en opnemen van eigen, Nederlandstalige liedjes. Aanvankelijk is Leonard Lucieer (Redivider, Alamo Race Track) zijn muzikale compagnon, met wie hij voornamelijk chanson-achtig werk produceert. In 1996 gaat Carmona samenwerken met Diederik Nomden (Redivider, Johan, Daryll-Ann), met wie hij wat meer naar popmuziek neigende nummers opneemt.

Door zijn studies aan de Koninklijke Kunstacademie Den Haag en de Schrijversvakschool heeft Carmona te weinig tijd voor de muziek en laat deze voor wat het is. Hij concentreert zich op andere disciplines, wat resulteert in werkzaamheden als toneelschrijver, illustrator en schilder. Hij schrijft onder meer jongerenvoorstellingen voor theaterstichting Paradox (Pilaren van de Onrust, De man met de blauwe caravan, KleshisPauwer, Lovesongs), illustreert twee kinderboeken van Hermine Landvreugd (Willem is een weerwolf, Koen en Daantje), en exposeert met schilderwerk in verschillende galerieën.

In de herfst van 2001 besluit Carmona zijn muzikale aspiraties nieuw leven in te blazen. Met zijn beste werk klopt hij bij Nomden aan om dit gezamenlijk vorm te geven. De uit deze hernieuwde samenwerking voortvloeiende demo belandt bij Basta - Audio/Visuals, dat interesse toont en Carmona contracteert. In augustus 2002 wordt het thuis opgenomen materiaal in de studio afgewerkt. Carmona zal met een vijfkoppige band live optreden.