Film Review: Johnny English

Wie naar de film Johnny English gaat met de verwachting "à la Bean" te kunnen lachen kan beter zijn verwachting bijstellen. Johnny English is namelijk een leuke film maar niet van het niveau Bean. Een bewuste keuze van de makers van Johnny English maar wel een keuze die de film uiteindelijk niet ten goede komt. Nu is het natuurlijk niet nodig om Rowan Atkinson hetzelfde te zien doen als wat hij in Mr. Bean deed. Rowan Atkinson heeft nl., zoals men dat noemt, de lach aan zijn broek hangen. Hij is dus al leuk als hij niets zegt of doet.
De humor die in Johnny English voorkomt is kolderiek te noemen. Jammer genoeg is de humor is echter te sporadisch om de hele film naar een hoger niveau te tillen omdat de humor afgewisseld wordt door gedeeltes die de film weer laten inzakken. Rowan Atkinson is op dreef als de pompeuze Johnny English maar laat geen overweldigende indruk achter, van hem hebben we betere prestaties gezien.
Ben Miller die de rechterhand van Johnny English speelt is een verrassing die helaas te weinig grappen toebedeeld krijgt. John Malkovich is ook perfect als bozerik Pascal Sauvage. Aan de acteurs ligt het dus niet, het zwabberende script doet de film uiteindelijk de das om. Johnny English is echter wel een leuke film, maar helaas meer ook niet.

Johnny English krijgt van mij een 7.

Johnny English Weetjes

Scriptschrijvers Neal Purvis en Robert Wade hebben twee jaar aan het script van Johnny English gewerkt. Ze konden hun werk niet afmaken omdat ze gingen schrijven voor Die Another Day...inderdaad een James Bond film.

Johnny English is afgeleid van de populairste Engelse commercial ooit, die van de Barclay Credit Card. Dit is waarschijnlijk de eerste keer dat een commercial uitgewerkt werd tot een bioscoopfilm.

Rowan Atkinson heeft meegespeeld in de James Bond film, met Sean Connery, Never say never again.