CD Review: DoubleDrive - Blue In The Face

Dit mag dan DoubleDrive's debuutalbum zijn voor Roadrunner, nieuw in de muziekwereld zijn de heren (Donnie Hamby, Troy McLawhorn, Mike Froedge en Josh Sattler) zeker niet. Al in 1999 en 2000 toerde de band uit Atlanta met bands als Kid Rock, Stereo Mud en Sevendust en waren daarmee redelijk succesvol.

Omdat de band niet tevreden was met hun toenmalige platenlabel, waar het eerste album '1000 Yard Stare' werd uitgebracht, ging DoubleDrive terug naar Atlanta om daar plannen te maken voor een tweede poging tot groter succes.

In 2001 nam DoubleDrive met producer John Philip Kurzweg (o.a. Creed, Puddle of Mudd) 14 nummers op en viel daarmee op bij Roadrunner Records. Uiteindelijk werd een nieuwe platendeal getekend en omdat het niet voor niets platendeal heet dook DoubleDrive halverwege 2002 opnieuw de studio in.

Dit keer slechts 10 dagen en met een andere producer, Michael Barbiero (o.a. Guns 'n Roses, Metallica), namen de heren 4 nieuwe nummers op, werden 2 nummers die met Kurzweg waren opgenomen bijgeschaafd en werden 5 nummers geremixt. In de kookpot, beetje roeren en voila: Blue in the Face.