Game Review: DTM Race Driver

Het oog wil ook wat

DTM Race Driver bevat animaties die in spellen als Resident Evil of Mafia niet zouden misstaan. Van een mooi hoog gedetailleerd niveau dus. En gelukkig zitten er veel van deze in het spel verwerkt, met name dan in de carière modus.


Animaties zijn leuk om naar te kijken, maar daar draait het niet om bij een race game. Gelukkig zit dat bij deze game ook goed. Wat als eerste opvalt bij DTM Race driver is dat er enorm veel aandacht is besteed aan de omgeving. Waar andere games vaak kartonnen boompjes neerzetten die bij het passere "in beeld springen" hebben de programmeurs van Codemasters op de details gelet.

De 38 in het spel voorkomende circuits zijn trouw aan het origineel nagebouwd. Als er een gebouw naast een circuit staat, dan staat dat gebouw er in het echt ook! Over die circuits rijden echte auto's die door de belichting
bijna fotorealistisch aan je voorbij racen, terwijl jij je kar over het asfalt dwingt, dat er door het gebruik van bumpmapping ook echt uiziet als asfalt.

Niet alleen ziet alles er tot in de details verzorgd uit, er is ook nog eens veel van te zien. Omdat je namelijk gedurende je carière in verschillende takken van de sport terecht komt, rij je de ene race op een circuit en de andere over brede stroken asfalt midden in de woestijn uit. En ook hier wordt het grafische geheel mooi afgemaakt met details als een ondergaande zon of een realistische lucht met bewegende wolkjes etc.

Publisher:Codemasters
Developer:Codemasters
Website:DTM Race Driver
Platform:PC