Beautynieuws Maart 2003

De zomer is in aantocht, de dikke truien moeten uit, en de meeste cosmeticafabrikanten verwachten dat de gemiddelde vrouw deze winter te veel gegeten en te weinig gesport heeft. Cellulite, sinaasappelhuid, hangende billen...met de zomer in aantocht gaan we ons er massaal druk om maken. Nou kan je natuurlijk flink gaan lijnen, eindelijk eens gaan sporten of je voornemen deze zomer alleen in lange broek ten tonele te verschijnen, maar je kan ook eens proberen of een van de vele crèmes die in omloop zijn, je kunnen helpen. In de reclame's zie je altijd mooie strakke, bruine benen en een lachende mevrouw die je vertelt dat ze dit te danken heeft aan één van die crèmes, dus waarom zou je geen poging wagen.

Een eerste kleine inventarisatie leert me dat je die bruine teint er niet gratis bijkrijgt. Helaas, maar hier zijn wel weer andere crèmetjes voor natuurlijk, die we uitgebreid zullen bespreken tegen de tijd dat het echt korte broeken-weer is.

Veel verschillende merken komen deze maand met nieuwe producten op dit gebied. Yves Rocher introduceert Spa Energie Végétale, lichaamsverzorging met een afslankende werking.
Theophylline, ginseng en andiroba veranderen je vetreserves in energie die door je lichaam gebruikt kan worden. Hoe meer vetreserves, hoe meer energie je krijgt, zou je dus haast denken. Dat biedt perspectief! De producten zijn plantaardig, en ook nog eens goed voor je huid, dus als je er niet van afvalt, hou je er in ieder geval een zacht velletje aan over.


Sublimlift van L'Oréal richt zich vooral op het verstevigen van de huid. Leuk zijn de lichtweerkaatsende microdeeltjes in de crème, die je huid laten glanzen. Lijk je meteen een stuk slanker van, toch?

Vichy pakt het goed aan en introduceert het Anti Cellulite Coach programma. Het klinkt als een personal coach die je dagelijks flink afbeult, maar gelukkig, het gaat ook hier gewoon om smeerseltjes, in combinatie met een boekje met tips op het gebied van beweging, voeding en verzorging. Want een gecombineerde aanpak heeft nog altijd het beste resultaat, zo zegt Vichy. Smeren dus (Vicy D-Stock producten) en er zelf ook aan werken. Het boekje, en een massagehandschoen, krijg je momenteel gratis bij aankoop van 2 Vichy D-Stock producten.





Tenslotte is er Shiseido Body Creator. Hier ligt de nadruk op genieten en ontspannen, met een gel die je huid verstevigt door het gebruik van onder andere cafeine.





Niet alleen je lichaam kan wel een verstevigende beurt gebruiken, ook je gezicht is toe aan verzorging. Veel vochtinbrengende crèmes deze maand, om de schade van de koude winter te herstellen.

Lancaster Aquamilk introduceert een serum met de naam Beyond Moisture Essence. Een soort gelachtige substantie, die je huid hydrateert en voedt, en absoluut niet vet aanvoelt. Ik heb het zelf een tijdje uitgeprobeerd, en kan beamen dat het echt waar is wat ze beloven. Lekker licht spul, voor als je eigenlijk niet zo'n liefhebber bent van een crème, maar wel je huid wil verzorgen.



Ook L'Oréal Nutrissime richt zich op de droge en gevoelige huid, maar dan met een crème. Of eigenlijk 2 crèmes, 1 voor overdag en 1 voor 's nachts.

Shiseido The Skincare richt zich ook voornamelijk op "lichte verzorging", speciaal voor de huid die nog geen anti rimpelcrème nodig heeft, maar wel regelmatige verzorging. Handig is dat het een compleet assortiment is, van reiniging tot verzorging.





Denk je bij het lezen van dit alles: ja leuk hoor, de huid voeden, maar is er ook nog iets voor de mensen die last hebben van een vette huid? Jawel, Shiseido Pureness is speciaal gericht op de volwassen huid met acné, en de vette, glimmende huid. Van reiniging tot poeder, alles om je vette huid te verzorgen.



Is het ondanks alle goede zorgen dan toch zover, en beginnen de eerste rimpeltjes duidelijk zichtbaar te worden, dan kun je teruggrijpen op de onlangs geintroduceerde Expressionist producten van Helena Rubinstein. Een crème en een serum speciaal voor de iets oudere huid, die je helpen de veroudering te bestrijden.




Heb je echt alles geprobeerd, maar zie je in de spiegel nog steeds een gevlekt gezicht met wallen en rimpels? Vrees niet, je kunt de boel prima wegwerken met de Magic Concealer van Helena Rubinstein.







Ook op het gebied van haarverzorging zijn er deze maand wat nieuwe producten.
Schwarzkopff heeft haar kruidenshampoo, die al sinds de jaren 30 bestaat, in een nieuw jasje gegoten. Een nieuwe fles, en een nieuwe formule die het haar tot 30% meer kracht geeft.



Gliss Kur introduceert Liquid Silk, haarverzorgingsproducten met vloeibare bestanddelen van zijde. Uitermate geschikt voor glansloos, onhandelbaar en pluizig haar, wat niet wil zitten zoals je zou willen.





Ook verzorgend is de nieuwe lijn van Wella, Lifetex Nutri-Care. Deze lijn is alleen verkrijgbaar bij de kapper, wat handig is, want de lijn is zo uitgebreid en onderverdeeld in zoveel haartypen, dat de kapper je goed kan helpen beslissen wat voor jou de juiste producten zijn.



Tenslotte nog aandacht een hele aparte handcrème van Weleda. Duindoorn handcrème, en alhoewel je bij Duindoorn misschien eerder aan stekels denkt dan aan lekkere zachte crème, is het zeker de moeite waard. Snel intrekkend, en een hele aparte frisse geur. Zonder synthetische stoffen, puur natuur. Ik ben fan!


Alle producten in dit Beautynieuws zijn vanaf deze maand verkrijgbaar. Voor volgende maand staan er heel veel geuren en make-up in de planning. Je leest het in het Beautynieuws van april. Tot dan!