Game Review: Command & Conquer Generals

Grafisch

Screenshot C&CHier krijg ik het toch even moeilijk met beoordelen. Het intro ziet er heel spectaculair uit en lopen kriebels over je lichaam. Bij het opstart scherm word ik toch een beetje kritisch omdat het naar mijn mening een beetje afgeraffeld is. Het spel zelf is top! De details zijn zeer goed en met de inzoom functie kun je zien dat er behoorlijk hard gewerkt is om iedere unit een mooie gedetailleerde weergave te geven. Wat mooi is aan Generals ten opzichte van zijn voorgangers is dat deze nieuwe versie in 3d uitgevoerd is. Dit maakt het spel nog een stukje realistischer. Met de inzoom functie op maximaal kun je echt zien hoe goed de details zijn. Ook de filmpjes tussendoor zijn niet meer de schitterende filmpjes die we gewend zijn, maar zien er precies zo uit zoals het spel is. Dit maakt het zeker wat realistischer maar is in mijn ogen een groot verlies.

Geluid

Screenshot C&CGeluid is voor mij persoonlijk één van de belangrijkste zo niet belangrijkste onderdelen in een spel. Als een geweldig spel vreselijk saaie deuntjes en dat soort dingen heeft heb ik het snel gehad. C&C heeft dit allemaal keurig op een rijtje. De muziekjes tijdens het spel zijn goed en ook hoe de units praten en langzaam sterven.

Multiplayer

Screenshot C&CC&C is natuurlijk een game die je zeker online moet gaan spelen als je een vaste internet verbinding hebt. Het verschilt niet veel met hoe het er vroeger uit zag. Het enige voordeel dat je nu wel hebt is dat je het maximale aantal disconnects kan kiezen van je tegenstander, op deze manier voorkom je dat je tegenstanders steeds halverwege het spel weg zijn. Ook zijn de rangen er nog steeds. En Nederlanders zijn er genoeg te vinden online! Er zijn nog wel wat problemen als je een thuis netwerk hebt maar er komt een patch voor beschikbaar.