Game Review: Madden 2003

Levensduur

Wat valt er te zeggen over de levensduur van een spel als Madden 2003? Voor de fans van games en American Football staat Madden 2003 op eenzame hoogte, en zal het spel de speler het komende jaar wel doen teruggrijpen om nog eens een wedstijd te spelen.
Features als de Franchise, Madden challenge (hierin moet je vooropgestelde opdrachten en spelsituaties volbrengen), en de editors die in het spel aanwezig zijn verlengen de levensduur aanzienlijk.
Zeker als je eenmaal de besturing in de vingers hebt is het een erg leuk, vlot spel, waaraan je graag wat tijd besteden zal. Ben je geen fan van Football dan zul je Madden 2003 waarschijnlijk laten liggen voor een andere game, maar voor de fans is dit een spel dat niet zal misstaan in je collectie.

Conclusie

Madden 2003 is een goed gemaakt spel, dat uitblinkt in de actie en de weergave van de hectiek van American Football. Ondanks de enkele minpuntjes als het commentaar en de onoverzichtelijke menu's blijft het spel ruim overeind staan, en zal de speler er een aangename tijd mee hebben. EA Sports heeft uiteraard een officiële licentie aangeschaft, en de database van spelers is zeer compleet en correct. De mogelijkheid om zelf een speler te maken is een leuk extraatje waardoor je wat meer feeling krijgt als je de immense taak opvat om een compleet seizoen te beginnen. De verschillende uitdagingen die in Madden 2003 zitten zijn in principe genoeg om er een jaar (tot aan de volgende release) plezier aan te beleven, al zullen er maar weinig spelers zijn die het spel echt ooit uitgespeeld krijgen.

Zeker geen miskoop dus!

Madden 2003
PluspuntenMinpunten
  • Natuurgetrouwe en soepele besturing
  • Grafisch pareltje
  • Eenvoudige editor
  • Veel speelmogelijkheden voor een beperkte sport
  • Repetetief commentaar
  • Moeilijk navigeerbaar menu
  • Meer als voorheen in een beter jasje
  • Grafisch
    Geluid
    Speelbaarheid
    Levensduur
    Eindscore8,2
    MediumPC CD-Rom
    DeveloperEA Sports
    PublisherElectronic Arts
    Officiële siteEA Sports Madden
    Minimum systeem400 Mhz processor
    64MB (128 MB voor 2000/XP) RAM
    16 MB DirectX 8 compatible videokaart
    Review systeem1,6 Ghz processor
    256 MB RAM
    128 MB videokaart