Game Review: Madden 2003

Graphics

Het lijkt eentonig te worden, maar zoals bij elke nieuwe telg aan EA's ruime sportboom zijn ook hier de graphics weer op een iets hoger niveau getild. De spelers zijn goed geanimeerd, de bewegingen ogen natuurlijk, en de herhalingen in diverse camerastandpunten zijn vaak prachtig om te zien. Enige minpuntje hier is het publiek, die zoals gewoonlijk een wat platte, zichzelf herhalende indruk achterlaat, maar dat wordt nooit echt een storende factor.



Slechts incidenteel zijn er wat kleine glitches en overlappende stukken in de graphics, maar over het algemeen is het wederom op een hoger niveau getild. Ook bij Madden 2003 zijn de spelers individueel te herkennen (voor zover mogelijk in de pakken die Footballers dragen) en verschil in lengte en postuur zijn overduidelijk.
Niet alleen de speleranimaties zijn erg goed te noemen, ook de verschillende stadions zijn erg gedetailleerd overgenomen, en de weersomstandigheden zijn ruimschoots voldoende meegenomen. Zelfs de half time cheerleaders zijn te bewonderen, elk team met een eigen dansje en de bijbehorende outfits.

Voor fans is er niets mooiers als in de winter tegen de Green Bay Packers in de sneeuw je beslissende actie maken, waarna je een herhaling als een pareltje ziet voorbijkomen.

Geluid

Het geluid in Madden 2003 is goed, erg goed. De muziek in de menu's is opzwepend, de tackles klinken beangstigend pijnlijk, het publiek joelt en jouwt, en de overige ingame geluiden zijn passend, en altijd in dienst van de actie.



Al snel heb je het idee dat aan alle ingame geluiden veel aandacht is besteed, en soms lijkt het gewoon alsof je zelf midden in de actie staat als het geluid van een tackle door je boxen schalt.
Het onvermijdelijke minpunt is het commentaar dat geleverd wordt. Als je eenmaal een wedstrijd gespeeld hebt bekruipt je al snel het gevoel dat je het allemaal al eens langs hebt horen komen. Het is eenmaal een bekend EA euvel dat het commentaar, hoewel goed, en duidelijk, meestal snel zichzelf begint te herhalen. (Al begint er een kentering te komen gezien NBA 2003)

Maar het commentaar is nooit hinderlijk, en zo af en toe gewoon leuk om te horen, zeker als je iets nieuws te horen krijgt.