Film Review: Die Another Day

De James Bond film bestaat veertig jaar en als cadeautje voor de Bond-liefhebber gaat nu Die Another Day in premiere. De vierde film met Pierce Brosnan in de rol van James Bond en in deze vierde film is Brosnan beter dan ooit! Ga lekker achterover zitten in je bioscoopstoel en laat het allemaal maar over je heen komen. Bond staat er garant voor.........

Zoals we van James Bond gewend zijn begint ook deze film met de bekende spectaculaire achtervolging. In vorige Bond-films was de achtervolging de opwarmer voor de rest van de film maar in Die Another Day is de achtervolging het begin van het verhaal. Het eerste gedeelte van de film ademt ook een naargeestige sfeer van een Bond die wegkwijnt in een Noord Koreaanse kerker.

Weg is Engeland perfecte spion.
In Die Another Day is Bond een mens van vlees en bloed en dat is een aangename kennismaking na een aantal films waar Bond bijna over het water leek te kunnen lopen. Dat hij dit keer van Q een auto krijgt die onzichtbaar kan worden is nog maar een stapje verwijderd trouwens van het over water lopen. John Cleese is perfect als de opvolger van Desmond Llewelyn, die drie jaar geleden overleed, in de rol van Q. Alhoewel Cleese beweert technologie in al zijn vormen te verachten, heeft hij wel de perfecte mix tussen humor en serieus zijn gevonden bij het aanprijzen van de technische hoogstandjes die uit Q's koker komen.




Bond zou Bond niet zijn zonder amoureuze ontwikkelingen, niets menselijks is hem immers vreemd in deze film. Halle Berry rijst op uit het water rond Cuba zoals veertig jaar geleden Ursula Andress dat ook deed, zelfs de bikini lijkt nauwelijks veranderd te zijn. Berry is bijna de ultieme Bond vrouw die haar mannetje staat als Jinx, agent van de NSA.

Verder zijn de opnames op de diverse lokaties weer ouderwets goed, spettert de aktie van het scherm af en mogen we blij zijn dat Brosnan nog een keer Bond gaat spelen want hij is toch echt Bond.....James Bond.

Zin in een avondje avontuur terwijl James Bond de wereld probeert te redden. Vanaf 9 januari weet je waar je zijn moet!


Deze film krijgt van mij een dikke 9