DVD Review: Nickelback - Live At Home

Nadat ik ben bijgekomen van het concert, want oh wat klinkt dat weer lekker, toch eens kijken wat voor extra's deze DVD te bieden heeft.

Bonus Videos

Allereerst een paar clips, te weten 'How You Remind Me', 'Too Bad' en 'Leader Of Men'. Ook is er nog een dik kwartier durend 'The Making Of Too Bad' bijgezet, waarin de band vertelt hoe het nummer is ontstaan. Uiteraard zie je ook hoe de opnames van de clip in z'n werk gingen.

Documentaries

Het meest interessante gedeelte vind ik altijd backstage videomateriaal, en dat zit er genoeg op deze DVD. In 'Behind The Scenes' mag je met Nickelback op stap in Brussel en neem je een kijkje in de tourbus. In 'Dressing Room' zie je een stukje van de voorbereidingen voor een concert, terwijl 'The Aftermath' wat indrukken van na een concert geeft.



Het leukste en meest herkenbare stukje is 'Chad Cam'. Tijdens de Nickelback concerten komt Chad altijd even langs met de Nickelback videocamera, luid "get your fucking hands up!" roepend levert dat leuke beelden op. Ik heb geen stukje Nederland kunnen ontdekken maar als je wel iets ontdekt hoor ik het graag van je.

De laatste twee stukjes zijn 'Montage' en 'Director Nigel Dick'. In het eerste stuk zie je hoe Nigel Dick de cameramensen instructies geeft en zo leuke videobeelden in elkaar draait, in het tweede stuk zie je uitleg over hoe de 15 camera's zijn geplaatst en wat ze doen.

Alle 'documentaries' zijn desgewenst Engels, Frans, Duits of Spaans ondertiteld.

Multiangle Videos

Eén van de mooiste mogelijkheden op DVD's vind ik zelf multi-angle. Zelf de regisseur uithangen, of je favoriete bandlid (goh wie zou mijn favoriete bandlid zijn) virtueel stalken. Op deze DVD zijn twee multi-angle nummers gezet; 'How You Remind Me' en 'Too Bad'.



Nickelback Charity
Weblink
About This DVD


Deze laatste drie extra's zijn niet zo heel interessant, maar wel leuk dat ze erop zijn gezet. Nickelback Charity allereerst, vertelt over het goede doel dat Nickelback steunt, ICA Canada. De Weblink vertelt ons het adres van de sites van Nickelback en Roadrunner Records en wat er te melden is in About This DVD hoef ik je denk ik niet te vertellen.