Review: Eetcafé Het Pakhuis

Nadat de meeting al was gestart met wat gezellig te hebben gedronken, gingen we op weg naar Het Pakhuis. Juist, dat was dus de plek waar ik die dinsdag daarvoor een reservering had gemaakt voor 25 personen om daar om 20.00 uur te eten.

We waren ruim op tijd, en stapten om 19.45 de eetgelegenheid binnen. Daar bleek dat er al heel wat mensen zaten te eten. Achter in het eetcafé schenen er een aantal tafels voor ons gedekt te staan. Echter, al gauw kwamen we tot de ontdekking dat 'onze ruimte' te weinig eetplekken telde. We waren met 21 personen, terwijl gereserveerd was voor 25, en nog kwamen we plekken tekort. Maar het personeel wist er wel wat op. Tussen twee langwerpige tafels stond een piepklein rond tafeltje. Daar zouden 2 mensen toch makkelijk kunnen zitten, aldus het personeel. Nadat we nog wat met de tafels hadden geschoven en wat andere mensen vrijwillig wat krapper zijn gaan zitten, konden de 2 personen uiteindelijk toch zittend eten..

Eindelijk hadden we allemaal een stoel en kwam er een serveerster langs om te vragen wat we wilden drinken. Na dat eerste rondje drinken probeerden we de menukaart te lezen. Die kaart was echter zo gemaakt dat een foto van de voorkant van het eetcafé erop stond, en het menu met witte letters er overheen. Als je al geen bril op had dan moest je er nu wel één opzetten anders kon je het niet lezen!

De menukaart
De menukaart


Nadat veel mensen er uit waren wat ze wilden eten werd ons verteld dat we van de kok maar uit 3! menu's mochten kiezen (Die moest zeker vroeg thuis zijn ofzo). Ons enthousiaste gezoek op de menukaart was dus voor niks: we moesten met elkaar overleggen wat we wilden hebben.

Er werd gekozen voor de alle varianten (lamssaté, entrecôte en een vegetarische maaltijd). Ook mochten we, na wat aandringen en gemopper van ons, keuze maken uit nog een gerecht. We besloten om dan maar de spareribs te nemen, aangezien daar veel mensen trek in hadden, en dat voor de kok makkelijk klaar te maken was. Maar NEE hoor, die waren er niet meer. We konden dus geen spareribs kiezen van de kaart.
Op dat moment hadden velen van ons de neiging om op te staan en weg te rennen.

Uiteindelijk was de bestelling toch rond, maar toen duurde het nog meer dan een uur voordat ons eten er was.
21.15 uur. EINDELIJK, daar kwamen onze borden met eten aan. Veel mensen hadden echt honger. En als je dan zag wat er op je bord lag... Veel konijnenvoer met meer geraspte kaas dan vlees. En een lamssaté die veel te lang op de grill had gelegen. Nah ja, laten we alsjeblieft maar gaan eten, want ik heb honger.

Het bord met eten, of andersom...
Het bord met eten, of andersom...


Met veel moeite kon je dan proberen met het te botte en te kleine mes je piepkleine stukje vlees te snijden. Dan komen ze halverwege je maaltijd pas de schaaltjes (ja van die kleine vlabakjes) met groente en patat brengen..
En NEE geen gewone patat. Patat met groene troep erover heen!!

Tijdens het eten ging tot onze verbazing opeens het licht aan onze kant uit en ging de muziek keihard aan. Je kon elkaar haast niet verstaan, en je zag niet meer wat er op je bord lag.

Terwijl we dan nog steeds zaten te wachten op de serveerster, want we hadden dorst en wilden nog wat te drinken bestellen, begonnen ze ineens het bord, waar je nog van zat te eten, onder je neus weg te halen. Na een 'Hallo! Ik zit nog te eten hoor!' zette de serveerster met tegenzin en zonder excuses te maken het bord terug. Jouw bestek werd dan bovendien op het bord bij je buurvrouw neergelegd.

Na afloop wilden we met ze alle nog wat koffie na nemen. Want aan koffie zullen ze toch niet veel kunnen verkloten, of wel? Maar NEE, dat kon ook al niet, aangezien het precies waar wij zaten een dansvloer werd. Dus of we alsjeblieft wilden ophoepelen.

Ja nog even naar de wc hoor. Maar dat kon je daar geloof ik ook beter maar niet doen. Aan de rand van de wc zaten de poepspetters van vorige week nog!!

Conclusie:

Als je echt waar wilt voor je geld en vriendelijk geholpen wilt worden: ga daar niet heen.
We hebben niets gehoord over :
·Dat er maar 3 menu's beschikbaar waren voor zo'n groep
·Dat we er om 22.00 uur weg moesten zijn.
Het mag dan wel een eetcafé wezen maar dit noem ik geen service.

De keuken
De keuken van Eetcafé 't Pakhuis


Naam: Eetcafé Het Pakhuis
Adres: Janskerkhof 21, Utrecht
Telefoon: 030-2304943

cijfer: 4