Wat moeten we aan deze zomer?

Waar ik al snel achterkwam, is dat deze zomer werkelijk alles kan. Sportief is hip, maar roze ruches en beige streepjes eveneens. Zwart-Wit fan? Ook helemaal goed. Rood ook trouwens. Voor gek lopen zal je dus niet snel doen deze zomer.

De sportieve merken bieden dit jaar veel hippe kleurtjes. Puma bijvoorbeeld heeft naast schoenen ook een kledinglijn, waarin rood, blauw, oranje, roze en zwart overheersen. Geschikt om in te sporten uiteraard, maar ook op straat kun je dit prima dragen.

Ook Chiemsee doet vrolijk mee met de kleurtjes en gelukkig hoef je allang niet meer te kunnen surfen om deze kleding aan te mogen. Een complete sportieve kledinglijn met leuke shirtjes, broeken en zelfs hippe jurkjes.


Datzelfde geldt eigenlijk voor Brunotti. Ook zo'n surfdude-merk die tegenwoordig hele leuke kleding hebben. Met name de shirtjes en topjes in alle kleuren en soorten doen het goed.


Goed, sportieve kleding is er genoeg dus. Maar wat als je er wat netter uit wil zien? Ook dan heb je keuze genoeg.

Marc O'Polo heeft deze zomer een leuke kledinglijn waarin vooral veel streepjes voorkomen. Veel mooie bloejes en broeken, die grotendeels geinspireerd zijn op het uniform. Veel laagjes over elkaar maakt het wat nonchalanter en prima te dragen in je vrije tijd.

Ook veel streepjes vind je bij Jackpot, afgewisseld met bloemen. Jackpot laat zich deze zomer inspireren door de basiselementen water, zuurstof en lucht. Lekkere luchtige kleding in felle kleuren als lime, oranje en roze. Maar ook zand, zwart en wit vind je terug in de collectie.


Mango heeft deze zomer echte meisjes-kleding: Veel pastelkleuren, veel ruches en veel rokjes. Iets chiquer dan Jackpot, maar heel goed geschikt voor een dagje of avondje uit.

InWear gaat helemaal voor zwart deze zomer, afgewisseld met neutrale kleuren als zand, beige en wit, maar ook rood en bijvoorbeeld zachtgroen kun je terugvinden in hun collectie. Veel tops, met grappige details in bijvoorbeeld de schouderlijnen en jurkjes, maar ook shirts, broeken en rokjes. Zoals de meeste merken is ook hier de kleding gemaakt van luchtige materialen, veel katoen en linnen.


Bij Vanilia vind je veel wit en beige deze zomer. Veel vestjes en shirtjes, met leuke details als strikjes en touwtjes. De lijn ziet er heel rustig, fris en puur uit, echt zomers.

Ook echt zomers, maar dan op een hele andere manier, is Fiorucci. Het kan niet gek genoeg zijn. Roze, rood, blauw, groen en geel in 1 kledingstuk? Tuurlijk! Als je op zoek bent naar lekkere gekke kleding met opvallende details, moet je dit merk zeker in overweging nemen. Rood is deze zomer de overheersende kleur, afgewisseld met veel spijkergoed en natuurlijk de beeltenis van de bekende Fiorucci engeltjes.

Part Two houdt het een stuk rustiger en klassieker. De eerder genoemde kleuren als zand, zwart/wit, roze en limoen voeren ook in deze collectie de boventoon. Gewoon lekkere relaxte kleding voor vrije tijd, werk en feestjes. Ook de bloemetjes en de streepjes ontbreken overigens niet.



Custo Barcelona is in Nederland voornamelijk bekend om de shirts met leuke, drukke prints. Deze zomer bieden zij ook wat rustigere kledingstukken, maar de prints blijven gelukkig overheersen. Nog niet zo heel goed verkrijgbraar in Nederland, maar zeker de moeite van het noemen waard. Ook wel leuk: Custo is zelf van mening dat zij met de printshirts een trend hebben gezet in modeland. En als je zo de collecties van de andere merken bekijkt zou dat zo maar waar kunnen zijn..... Bijna elk merk heeft wel een paar drukke shirts met overheersende prints in haar collectie, maar die van Custo blijven wat mij betreft toch echt de origineelste.


Bandolera tenslotte is een leuk Nederlands merk dat het goed doet in de rest van de wereld. Deze zomer zie je ook bij hun de eerder genoemde trends van zwart-wit, beige, rood en roze. Veel jasjes en blazers, maar ook lekkere vrijetijdskleding. En dat van Neerlands bodem.


De trends mogen duidelijk zijn, pasteltintjes, zandkleuren, zwart/wit en rood overheersen deze zomer. Maar met alleen kleding ben je er nog niet natuurlijk. Er moeten ook nog schoenen onder....