Game review: Hooligans

Verhaal
Zoals te verwachten valt bij een spel als dit stelt het verhaal weinig voor, er zit nog meer verhaal in gemiddelde aflevering van "Xena: Warrior Princess"

Het 'verhaal' komt er in het kort op neer dat in de (zeer) nabije toekomst hooligan-bendes voortaan met hun team meereizen over heel europa en met elkaar gigantische stadsoorlogen ontketenen, het is natuurlijk de bedoeling dat jouw supportersvereniging er als sterkste uitrolt.

Ze zouden er een goed verhaal in hebben kunnen verwerken over de beweegredenen van de hooligans, met misschien wat leuke verrassingen. Maar helaas, het is gewoon een serie missies geworden zonder een echte verhaallijn.

Speelbaarheid
Als je al wat langer in het games-circuit meedoet zal je opvallen dat de makers van Hooligans: Storm over Europe flink hebben gekeken naar Syndicate van Bullfrog. Ook in dit spel kun je je manschappen drugs toedienen om ze wat op te voeren en het geheel ademt, mede door de isometrische graphics, een syndicate-achtige sfeer uit.

Helaas hadden ze toch duidelijk hun verkeerde bril op bij het kijken naar Syndicate, want dit hooligans komt helaas niet eens in de buurt van de perfect uitgebalanceerde speelbaarheid van dat spel.

Op zich speelt het niet echt slecht, alleen is de balans niet perfect waardoor je de ene keer tegenover een bijna onoverwinnelijke vijand komt te staan en de andere keer tegenover een groepje koorknapen.
Ook zorgt de aard van het spel ervoor dat de missies nogal eentonig worden, er is veels te weinig variatie.