Show Review: Arie en Silvester - Vet!

Meteen al als de show begint was ik al blij dat ik niet op de eerste rij zat: de heren zijn nogal (gespeeld) chagrijnig en ze zijn niet bang om hun "agressie" te uiten op de mensen van de eerste rij. Onder het motto "Wij beginnen deze show met wat interactie met het publiek" werden er een aantal mensen gevraagd naar hun naam, werk en wat ze dan wel niet zoal deden. Uit deze interacties met het publiek blijkt meteen al dat ze niet bang zijn voor een stevig potje improvisatie. Sterker nog, meer dan de helft van de show bestaat uit improvisatie: dit maakt dat de show bij iedere voorstelling weer anders is.

Arie en SilvesterAls er dan een aantal geschikte "targets" gevonden zijn op de eerste rijen dan kom je er ook achter wat nu precies de rode draad in de voorstelling is: dit zijn namelijk die bewuste mensen zelf. De namen en beroepen van de lijdende voorwerpen in kwestie komen constant in de voorstelling terug. Zonder al te veel te verklappen kan ik wel zeggen dat deze mensen vooral aan de beurt zijn bij een van de laatste hilarische acts met een bladblazer.

Gelukkig zijn Arie en Silvester ook niet bang om naast het publiek ook regelmatig elkaar af te zeiken. Dit gaat gepaard met de nodige attributen en het intrappen van veel open deuren. Een kans om een grap te maken wordt nooit onbenut gelaten en dit heeft tot gevolg dat je constant in een deuk ligt. Het tempo van de voorstelling ligt dus vrij hoog, maar dit heeft niet als gevolg dat de pret van korte duur is: de show begon om 20.00 en we kwamen pas om 23.00 weer naar buiten. Gelukkig is er nog wel een pauze van een half uur.

Kortom: een hilarische show met veel interactie met het publiek, snelle grappen en leuke sketches waarbij Arie en Silvester perfect op elkaar reageren en inspelen. Een aanrader voor liefhebbers van stand-up comedy, improvisatie en vlotte, snelle grappen. Zorg alleen dat je niet op de eerste rij komt te zitten

Voor meer informatie, bekijk de officiële Arie en Silvester website.

Hans-Robert