Party: Welcome to the Pleasuredome

Op het moment dat ik samen met FLIPNEUS binnen kwam wandelen in de HMH was Don Diablo al klaar met zijn set. Zelf hoorde ik al wel van een vriend die al binnen was, dat Don Diablo niet zo heel veel voorstelde. Zijn set was nogal "zacht", iets wat ik zeker niet gewend ben van Don Diablo. Tijd voor Laidback Luke, de stijl die hij zou gaan draaien wist ik stiekem al. Als je wel eens een plaat van Laidback Luke hebt gehoord, dan kon je weten dat deze set compleet club zou worden. Terwijl er twee vrouwen op schommels de lucht in gingen hoorde ik een klein foutje in de set van Laidback Luke sluipen, maar dat mocht de pret niet echt drukken. Terwijl de dames vrolijk door schommelden werd er op het podium gedanst door dansers, dit alles terwijl Laidback Luke vrolijk zijn plaat "Crying in the dark" startte. Met het show-element op Pleasuredome was helemaal niets mis want na elke DJ-set kwam er een break, zo ook na Laidback Luke.
Deze break bestond uit "Marlene Dietrich" die begon te zingen terwijl er een dame in een champagneglas zat. Zelf vond ik het af en toe net even iets te lang duren, je komt tenslotte om te dansen en niet om naar een zangeres te kijken en dansers, maar dit hoort kennelijk bij Pleasuredome. Gelukkig wist Felix Da Housecat de feeststemming er weer snel in te brengen met zijn clubachtige-set. Helaas vond ik zijn set wat minder dan voorgaande keren dat ik hem heb horen draaien, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Na Felix Tha Housecat zijn wij even richting de lounge gegaan. Daar werd toen urban gedraaid en de zaal stond nog aardig vol. Zelf vond ik het even niet erg om wat anders te horen, de hele nacht alleen maar club word ook eentonig. Tegen het einde van Benjamin Bates zijn set kwamen we de zaal in en konden nog net de laatste tonen horen. Even viel mijn mond open want de break die hier tussen zat was van "Mayumana". Wat die mensen wel niet kunnen doen met gewone vuilcontainers.
Tijd voor mijn held van de avond! Michel de Hey. De laatste keer dat ik hem live had horen draaien was op Carl Cox & Friends en daar stelde hij me niet teleur. Michel startte zijn set en de rode en groene lasers werden ook meteen uit de kast getrokken. "Seven Nation Army" kon natuurlijk niet ontbreken in de set van Michel, en het publiek ging uit zijn dak. Na Michel bleef het even verdacht stil, geen echte break met dansers maar Chuckie kwam op. Zelf keek ik nog even op mijn horloge of ik de tijd wel goed had gezien, maar het was inderdaad pas half vijf. Het publiek stond even raar te kijken maar Chuckie startte zijn set gewoon in. Zelf was ik bang dat Chuckie urban zou gaan draaien, maar niets was minder waar ik, heb nog nooit zo'n leuke set gehoord. Alle oude hits kwamen voorbij rollen van: Prodigy materiaal tot aan Moby, van House of god tot aan Faithless. Er kwam zelfs nog rock in de set terug. Nu moet ik je heel eerlijk zeggen dat ik Chuckie geen geweldige DJ vind, want mixen kan hij dus totaal niet. Maar zijn platenkeuze was geweldig! Het had dan ook een leuke afsluiter geweest van Pleasuredome.
De laatste break zat er aan te komen, dansers met houten paarden kwamen het podium op terwijl Mauro Picotto zijn plaat instartte. Mauro bracht de clubstemming weer terug in de zaal, en de mensen die met Chuckie helemaal uit hun dak stonden te gaan waren nu weer normaal aan het dansen. Toch ben ik van mening dat Chuckie een klapper als afsluiter was geweest, maar de reden achter het omdraaien is niet bekend er, zal vast een goede reden voor zijn.