Film Review: Monsters Inc.



Op de filmposter doet het logo van Walt Disney al vermoeden dat we hier met een kinderfilm te maken hebben. Gelukkig heeft men zich niet laten verleiden om van Monsters Inc een musical te maken, zoals je al bijna standaard van Disney mag verwachten. Het enige liedje dat in de film zit is bewaard tot op het einde van de film, en het is daar prima op zijn plek.

Om de Computer gegenereerde poppetjes van Monsters Inc tot leven te wekken heeft Disney gekozen voor een zeer goede cast aan voice acteurs. Billy Crystal en John Goodman zetten een overtuigende Sulley en Mike neer, maar vooral Steve Buscemi als de "badguy" Randall Boggs is meesterlijk.



Het verhaal is makkelijk, en goed verteerbaar. Bewust is het niet te moeilijk gemaakt (het is immers een kinderfilm) maar ondanks dat is het toch een goed onderhoudende film geworden. Je betrapt jezelf er al snel op dat je meevoelt met de goedzak Sulley.

Monsters Inc is een nieuwe toevoeging aan een reeks van films in wat bijna een nieuw genre aan het worden is, namelijk die van computer generated animation films.Van mij mag het meteen als zodanig worden geaccepteerd, want de "eyecandy" graad ligt zeer hoog in Monsters Inc, en het lijkt erop dat het per film in dit genre beter wordt.





In de bioscoop:7 Februari

Conclusie:
Monsters Inc is een zeer geslaagde kinderfilm geworden, die goed verteerbaar is, ook voor volwassenen. Het is wel een typische disney "feelgood" film, maar dat is op zich niks ergs.
Hij is heel mooi gemaakt, en het voice acting is van zeer hoog niveau. Voor de mensen met kleine kinderen, en animatie liefhebbers is ie zeker aan te raden!
Score: 7

Details:USA, 92 minuten
Genre:Animatie/Humor
Regie:David Silverman
Scenario:Robert L. Baird
Met:John Goodman, Billy Crystal, Steve Buscemi eva.