Film Review: The Discovery Of Heaven

God heeft genoeg van de mensheid. Ze zijn hem ontrouw en denken hem niet meer nodig te hebben. God besluit het contract tussen hem en de mensheid te verbreken. En om zijn besluit kracht bij te zetten wil hij de Tien Geboden terug. Het is de Engelen echter verboden om zelf naar de aarde af te reizen om de verloren gewaande Stenen Tafelen op te halen, dus zullen zij iets creatiefs moeten verzinnen. Ze moeten een mens 'creëren', die slim genoeg is om de Stenen Tafelen te vinden en bereid om zijn leven op te offeren om ze naar de Hemel te brengen.

Twee Engelen in de Hemel.


De met de opdracht belaste Engelen ontwikkelen een even ingenieus als onbarmhartig plan om hun doel te bereiken. Onderdeel van het plan was onder andere het veroorzaken van de twee Wereldoorlogen, de Cubaanse crisis, en de oorlog in Vietnam. Het is eind jaren '60 als twee zeer bijzondere mannen op aarde elkaar 'bij toeval' ontmoeten: de excentrieke linguïst Onno Quist, zoon van een voormalig Minister-president, en astronoom Max Delius, zoon van een Nazi-vader en een Joodse moeder. De mannen ontdekken dat ze op hetzelfde moment verwekt zijn en al snel ontwikkelt zich een boezemvriendschap waarin de twee alleen de celliste Ada Brons toelaten.

Quinten QuistBeide mannen ontwikkelen een relatie met Ada, waarna zij zwanger raakt en niet weet of Max of Onno de vader is. De geboren zoon, Quinten, ontwikkelt zich al snel als een heel bijzonder kind. Het zal uiteindelijk Quintens taak zijn het Testimonium terug te halen, en gedurende zijn hele leven zal alles erop gericht zijn dat dat hem niet mislukt.

Bron: TheDiscoveryOfHeaven.nl