Film Review: Jalla! Jalla!

De Zweed Måns en de Libanees Roro werken in de plantsoendienst. Dag in dag uit moeten ze parkjes ontdoen van hondenpoep. Ze blijken de beste maatjes te zijn. Dat hun leven niet bepaald zorgeloos is, blijkt uit de vele werkonderbrekingen die ze houden. Daarin bespreken ze elkaars culturele, romantische en seksuele problemen.

Van Roro wordt verwacht dat hij trouwt met de voor hem onbekende Yasmine, terwijl hij smoorverliefd is op zijn Zweedse vriendin Lisa. Hoewel ook Yasmine er weinig voor voelt om te worden uitgehuwelijkt, heeft ze weinig keus: als ze niet trouwt wordt ze door haar familie het land uitgestuurd. Dat wil Roro natuurlijk niet op zijn geweten hebben, dus samen verzinnen ze een plan voor een schijnhuwelijk. Hij besluit om het hele probleem geheim te houden voor zijn vriendin Lisa, maar dat kan natuurlijk nooit goed blijven gaan.

Hoewel Måns maar met één vrouw te maken heeft, is zijn liefdesleven ook niet bepaald gemakkelijk. In bed wil het allemaal niet zo lukken, want hij heeft last van een weigerend geslachtsdeel. Dat heeft logischerwijs geen gunstig effect op zijn relatie. Daarom probeert Måns werkelijk alles uit om een einde aan de staking van zijn mannelijkheid te maken. Uiteindelijk blijkt zijn probleem toch niet alleen een lichamelijke kwestie te zijn....