Koninginnedag '04, Museumplein Amsterdam

De avond is anders ingedeeld dan de middag. Waar 's middags een groot aantal artiesten een relatief klein aantal nummers ten gehore bracht, is de avond gereserveerd voor optredens van een uur.

18:00-19:00

Het eerste uur van de avond is voor DJ Jose & G-Spott. Dit duo doet goed z'n best om met een hoop leuke platen het publiek te vermaken, maar na een kwartier heb ik het zelf eigenlijk wel gezien.



19:00-20:00

Van zeven tot acht mogen de jongens van Di-rect weer op het podium komen. Waarom die er twee keer staan en niet gewoon één keer weet ik niet, maar ik hoor dubbel. Een beetje zonde. Toch geven ze een geweldig optreden weg, het publiek is hoorbaar tevreden.



20:00-21:00

Zonder twijfel hèt optreden van de avond: de live-show van Marco Borsato. Uiteraard met zijn band en uiteraard zingt hij live (al hoorde ik dat hij bij de Staatsloterijshow wel playbackte?). Het publiek is er nog steeds en schreeuwt met Marco mee, natuurlijk zingt ook Do even mee. Na een uur baalt iedereen dat het moet ophouden, Marco heeft het geweldig gedaan.



21:00-22:00

Evenals vorig jaar sluit de legendarische DJ Jean de avond af. Ditmaal doet hij dat samen met de percussie-theatergroep Mayumana. Jeans mix is niet geweldig, maar de muziek is heerlijk en ook Mayumana geeft een hele mooie show weg. Helaas is daarmee het einde van de avond gekomen en moet iedereen weer naar huis. Maar na zo'n tien uur staan zijn er ook maar bar weinig mensen die klagen.



Conclusie

De line-up leek maar een handjevol echt bijzondere acts te bevatten, maar het was weer ontzettend gezellig op het Museumplein gisteren. Het weer was geweldig, de artiesten waren over het algemeen heel erg leuk, ik heb me gewoon perfect vermaakt! Wat mij betreft daarom volgend jaar weer Koninginnedag op het Museumplein bij Radio 538!