De openingsceremonie en België-Zweden

1e helft:

In de eerste 20 seconde van de wedstrijd lag keeper De Wilde van België al gestrekt bij de eerste kans van de wedstrijd voor de Zweden. Zo verstrijken ook de eerste 30 minuten met een totaal overwicht van de Zweden. De Belgen komen er nauwelijks aan te pas, met sporadisch een klein onbenut kansje. In de 22e minuut nog wel een pracht voorzet van Verheyen op Wilmotsdie met een snoekduik net niet genoeg kracht achter de bal kan zetten en recht in de handen van de zweedse keeper speelt.

24e minuut: ZKH Prins Klaus zit zwaar te lullen met een blonde dame naast hem en ik vraag me af of dat wel over voetbal ging . (maar goed dat Bea het niet zag)

42e minuut: België scoort tegen de verhouding in. Patrick Andersson gaat grof de fout in en het is bart Goor die daar van profiteerd en scoort. 2 minuten later en dus 1 minuut voor rust krijgt dezelfde P.Andersson de eerste gele kaart van de wedstrijd voor een overtreding tegen Mpenza. We gaan dus de rust in met 1 tegen 0 voor onze zuiderburen.

2e helft:
(Zweden heeft 1 man gewisseld, maar ik weet niet wie )

Meteen in de eerste minuut neemt Mpenza de bal "á la Maradonna" met de hand mee en knalt hem daarna keihard in het Zweedse net, 2-0 voor de Belgen.

49e minuut: Henrik Larsson, de ex-spits van Feyenoord komt in de Zweedse ploeg voor Petterson.

52e minuut: De Wilde maakt een fout en struikelt klungelig over de bal, iets wat je zelfs bij de F-jes niet eens ziet en Mjllby maakt daar dankbaar gebruik van en tikt de bal makkelijk binnen, 2-1. Een paar minuten later weer een mega kans voor de Vikingen, maar dit maal laat De Wilde zich niet gek maken en redt zijn rooie duivels.

58e minuut: Mjllby komt met een schitterende kapbeweging, maar doet dit een maal te veel en de Belgen kunnen weer uitverdedigen. 4 minuten later wordt Larsson ondersteboven gelopen door Staelens en krijgt een vrije trap mee, slechts 2 meter buiten het strafschopgebied. Kenneth Andersson neemt hem en schiet hem maar net naast.

64e minuut: Verheyen op de gele bon vanwege het vasthouden van Andersson.

67e minuut: België scoort weer, maar het doelpunt wordt afgekeurd vanwege een aanval op de Zweedse keeper.

68e minuut: Nilis erin voor Strupar. (B)

69e minuut: Osmanovski erin voor D. Andersson. (Z)

72e minuut: Van Kerckhoven erin voor Leonard (B)

75e minuut: België wordt weer gevaarlijk en neemt de controle over de wedstrijd weer over, met Luc Nilis in de hoofdrol, die in de 76e minuut nog ff geel krijgt terwijl hij eigenlijk rood verdiende.

80e minuut: Patrick Andersson haalt Bas Goor neer en krijgt zijn tweede gele kaar en da's dus rood. De Zweden mogen dus de laatste 10 minuten volmaken met 10 man.

In de 87e minuut raakt Verheyen nog zogenaamd "geblesseerd" en hij wordt meteen vervangen door Jacky Peeters. Aansteller Verheyen had dit niet in de gaten en stond aan de zijlijn te gebaren dat hij het veld weer in wou . Die dacht zeker met 12 tegen 10 gaat het helemaal lukken.

In de 92e minuut kon Nico van Kerckhoven nog een gele kaart incasseren vanwege spelbederf, omdat hij de bal vasthield om tijd te rekken.

De kop is eraf; België-Zweden: 2-1