Erin Brockovich

Dit waar gebeurde verhaal gaat over het Amerikaanse bedrijf Pacific Gas & Electric, dat jarenlang het drinkwater vervuilde van een Californisch dorpje waar een van hun centrales stond. het bedrijf probeerde dreigende juridische stappen te keren door dokterskosten te betalen en de huizen in de besmette gebieden op te kopen. De zaak kwam aan het licht door een oplettende employee van een advocatenkantoortje, die medische documenten aantrof in een dossier over een ontroerendgoedzaak. Deze employee is Erin Brockovich, gespeeld door Julia Roberts en zij gaat zonder enige juridische kennis op onderzoek uit. Erin is een ex-beautyqueen met drie koters en twee scheidingen achter de rug.

Erin, die zich op een grappige manier een baan bezorgt binnen het advocaten kantoor, wekt veel irritaties op bij haar collega's en haar baas vanwege haar grote mond en uitdagende kleding. Die zelfde grote mond en kleding, alsmede haar doorzettingsvermogen helpen haar in de zaak tegen het miljardenbedrijf Pacific Gas & Electric.

Goeie bijrollen zijn er voor Erin's baas, Albert Finney, die eigenlijk alleen een rustige oude dag wil en en haar nieuwe vriend, Aaron Eckhart, een stoere biker die omgeturnd wordt tot permanente babysitter.

Verder wordt deze juridische film niet overschaduwd door scenes uit de rechtzaal en is het ondanks de aangrijpende situaties niet overdreven sentimenteel. Het is een serieuze film met zeer veel humor en zeker de moeite waard om te gaan zien. Ik als niet-bioscoopliefhebber heb me dus tijdens de ruim 2 uur durende film ook geen minuut verveeld, dit niet in de laatste plaats omdat de prachtige benen en schitterende voorgevel van 'La Roberts' veelvuldig in beeld werden gebracht.

Voor meer info over de film en de cast, check the officiële site, waar ook de trailer te vinden is.

Heb je ook een leuke nieuwe film gezien en wil je dit delen met je mede-FOK!kers, schrijf dan ook een review en mail het ons.