Inside My Radio

PoeHao

Een aantal keer per jaar wordt de Ludum Dare gehouden, een programmeerwedstrijd die 48 uur duurt. Deelnemers krijgen een thema en maken daar een game omheen. In 2012 heeft de muziekgame Inside My Radio gewonnen. Dit jaar is een volledige versie van de game op Steam verschenen en binnenkort komt ook de Xbox One-versie uit.

Inside My Radio blijft trouw aan zijn roots en daarom ziet het spel er redelijk basic uit. Het is een muziek-platform-puzzelspel, waarbij je zelf moet uitvinden hoe je verder komt. De gameplay is te vergelijken met Super Meat Boy op een beat. Je bent een groen led-lampje in een mixtape en je wilt naar rechts. Mario wil ook steeds naar rechts, daar is niets mis mee. Ik heb steeds de neiging om twee stappen tegelijk te nemen, maar dat helpt niet. Haastige spoed en schildpad-haas-aforismen gaan hierbij perfect op. Als je gewoon headbangt op de beat, dan is Inside My Radio goed te doen. 

Haastige vetkuif

Je ledje kan lopen, sprinten, springen, wall jumps en ground slams maken, maar alleen als je het op de maat van de muziek doet. Je kan misschien in een oogopslag zien wat de bedoeling is, je moet toch de timing in de gaten houden. Het frustrerende aspect van sterven door een simpele gemiste sprong, is meteen de grote charme van het spel.

Voor degenen die het zelf willen proberen, hier kun je de originele versie downloaden. Het geeft je een goede basale indruk van het spel. In de volledige versie is er meer variatie in muzieksoorten, meer opbouw in moeilijkheidsgraad, mooiere achtergronden, een time attack-modus en de mogelijkheid om met een controller te spelen. De muzikale talenten onder ons kunnen uiteindelijk hun eigen loopjes maken in de muziek met de controller.

Inside My Radio is een leuke degelijke muziekgame. Het zou me niet verbazen als deze game op meer platforms wordt uitgebracht.

Irie irie man